Home SPORTS NEWS «Δεν θα ανταγωνιστώ τον Κλοπ»

«Δεν θα ανταγωνιστώ τον Κλοπ»

tuxel


Το δικό του έργο θέλει να διαγράψει στη Ντόρτμουντ ο Τόμας Τούχελ, ο νέος προπονητής της γερμανικής ομάδας, που παρουσίαστηκε και επίσημα την Τετάρτη (3/6) από τη διοίκηση.

Ο πρώην τεχνικός της Μάιντς, ο οποίος διαδέχεται στον πάγκο τον Γιούργκεν Κλοπ, που αποχώρησε έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας, με το… καλημέρα αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τον προκάτοχό του και τόνισε πως θέλει να δημιουργήσει το δικό του κεφάλαιο στον γερμανικό σύλλογο.

«Είμαι πανευτυχής που αρχίζω τη δουλειά μου στη Ντόρτμουντ από σήμερα. Έχω μεγάλη διάθεση και πρόκειται για μια κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα, με μεγάλη παράδοση και στόχους. Θεωρώ πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, αφού πέρα από την Μπάγερν υπάρχει η Γκλάντμπαχ, η Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουργκ.

Σε αυτό το γκρουπ των διεκδικητών είμαστε κι εμείς. Θα πρέπει να δείξουμε εργατικότητα και ταπεινότητα», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ θετικό ότι ο Γιούργκεν αποχώρησε τόσο φιλικά από την ομάδα. Το έργο που άφησε ήταν σπουδαίο και έχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων. Δεν έχω σκοπό να τον ανταγωνιστώ και δεν είναι αυτοσκοπός μου να έχω τις ίδιες επιτυχίες ή να τον ξεπεράσω. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας προπονητής για τη Ντόρτμουντ. Εγώ θέλω να ανοίξω το δικό μου κεφάλαιο στην ομάδα».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο ρόστερ της Ντόρτμουντ: «Μιλάμε καθημερινά για την ομάδα. Δεν έχω απαιτήσεις, θεωρώ πως έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ, με πολύ καλή ισορροπία και καλό μέσο όρο. Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντα. Η Ντόρτμουντ έχει ήδη καθιερώσει το δικό της στυλ. Παίζει επιθετικά, ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής. Φυσικά θα προσαρμοστούμε στις δυνατότητες και τις αρετές των παικτών μας για το πώς θα παίξουμε».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr