Home SPORTS NEWS Ουρουγουάη – Παραγουάη 1-1

Ουρουγουάη – Παραγουάη 1-1

uru_para


Σε ένα ματς στο οποίο η Ουρουγουάη θα είχε προκριθεί ως 3η ακόμα και αν έχανε με διαφορά ενός γκολ από την Παραγουάη, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και προκρίθηκαν μαζί στα προημιτελικά του Copa America της Χιλής. Τα δύο γκολ ήρθαν στο πρώτο μέρος και το δεύτερο ήταν περισσότερο διαγωνισμός κίτρινης κάρτας. Η Σελέστε θα παίξει στους «8» με την πρώτη του Group A, Χιλή στον πρώτο προημιτελικό που προέκυψε στην διοργάνωση και η ομάδα του Ραμόν Ντίας ως 2η θα παίξει με την 1η πρώτη που θα βγει από το Group C (Βραζιλία, Περού, Κολομβία, Βενεζουέλα είναι ισόβαθμες στους 3 πόντους έπειτα από δύο αγωνιστικές).

Στο 13′ είδαμε την πρώτη καλή φάση στο ματς, με τον Νέλσον Βαλδές να στέλνει από κοντά τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Το ματς ήταν πολύ μέτριο από πλευράς ευκαιριών και στην επόμενη καλή στιγμή το σκορ άνοιξε. Στο 29′ μετά το κόρνερ του Κάρλος Σάντσες ο Χοσέ Χιμένες με δυνατή κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα έκανε το 1-0 και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ (20 ετών) που σκοράρει για την Ουρουγουάη μετά τον Πάμπλο Λίμα που το είχε κάνει το 2001 κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Στο 37′ η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες θα μπορούσε να έχει κάνει δύο τα τέρματά της αλλά παρότι έφτασε δύο φορές πολύ κοντά δεν το έκανε. Ο Χιμένες έπιασε ξανά την κεφαλιά από κόρνερ, όμως ο Βιγιάρ (με 37 χρόνια, 355 μέρες ο γηραιότερος Παραγουανός στην ιστορία του θεσμού) απέκρουσε. Στην επόμενη φάση το σουτ του Ρολάν βγήκε σε πάσα για τον Καβάνι ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και η μπάλα τιμώρησε την Σελέστε αφού στο 44′ η Παραγουάη ξεπλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, όταν με Με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπενίτες ο Λούκας Μπάριος νίκησε τον Μουσλέρα (1-1).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και αυτό βαρετά όμως στην πορεία απέκτησε νεύρο, είχε… ξύλο και φάσεις παρότι δεν υπήρξε ποτέ τρίτο γκολ. Στο 65′ ο Στουάνι -πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο- έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα η Ουρουγουάη είχε μγάλη ευκαιρία και πάλι από κόρνερ όταν η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Καβάνι έκανε το γυριστό από κοντά αλλά ο Βιγιάρ πολύ σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Σελέστε είχε την κατοχή και προσπάθησε περισσότερο όμως οι ομάδες μοιράστηκαν τις καλές στιγμές. Επειτα από τρομερή προσπάθεια Κριστιάν Ροδρίγες από αριστερά και γύρισμα ο Στουάνι δεν βρήκε τη μπάλα καλά και μπλόκαρε ο Βιγιάρ και στις καθυστερήσεις ο Ντερλίς Γκονσάλες έκανε τρομερή ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σουτ όμως ο Μουσλέρα το έβγαλε με το ένα χέρι.

Σκόρερς: 29′ Χιμένες / 44′ Μπάριος
Γήπεδο: «Εστάδιο λα Πορτάδα ντε λα Σερένα», Σερένα
Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο (Μεξικό)
Οι συνθέσεις
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Κοάτες, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (67′ Κριστιάν Ροντρίγκες), Ρολάν, Αμπέλ Ερνάντες (46′ Στουάνι), Καβάνι.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πίρις, Μολίνας, Ορτιγόσα (λ.τ. 63′ Ορτίς), Έντγκαρ Μπενίτες, Μπομπαντίγια (67′ Ντερλίς Γκονσάλες), Μπάριος (λ.τ. 71′ Ρόκε Σάντα Κρους), Νέλσον Βαλντές.

gazzetta.gr