Home SPORTS NEWS Παναθηναϊκός – Μπριζ 2-1

Παναθηναϊκός – Μπριζ 2-1

1284073
sport24.gr

Miα πάρα πολύ σημαντική νίκη, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, πήρε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης επικρατώντας της Μπριζ με 2-1 χάρη σε γκολ των Μπεργκ και Καρέλη. Σε ένα ματς που τα πάντα ξεκίνησαν στραβά για το τριφύλλι, βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε με δέκα παίκτες από το 43′ λόγω αποβολής του Σάντσεθ κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη.


Θα πάει έτσι σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο για να διεκδικήσει την πρόκριση έχοντας ένα μικρό προβάδισμα αλλά σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να αποφύγει και τα λάθη στην άμυνα και δη στην αμυντική ισορροπία τα οποία παρουσία και στο πρώτο 15′ του αγώνα της Τρίτης. Οδηγός του τουλάχιστον σε ότι αφορά την αμυντική προσήλωση πρέπει να είναι η εικόνα του δεύτερου 45λεπτου.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε την αναμέτρηση σύμφωνα με όσα έδειχνε τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις και επιλέγοντας τελικά τον Κοτσόλη αντί του Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Ο τεχνικός των πράσινων θεώρησε ότι ο Έλληνες κίπερ ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τον Άγγλο. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Βέμερ και στο αριστερό ο Πράνιτς ενώ το κεντρικό δίδυμο το αποτελούσαν οι Ταυλαρίδης, Σάντσεθ.

Μπροστά τους βρέθηκε ο Κουτρουμπής ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Ατζαγκούν και αριστερά τον Ζέκα ενώ ο Νίνης ήταν στην κορυφή του ρόμβου. Το δίδυμο της επίθεσης το αποτελούσαν οι Μπεργκ και Καρέλης.

Από την άλλη πλευρά ο Μισέλ Πρεντ’Ομ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-3 έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια στους Μπεργκ και Καρέλη να βρουν διαδρόμους. Παράλληλα ενίσχυσε το κέντρο του για να κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τους χειρότερους οιωνούς για το τριφύλλι. Αρχικά οι πράσινοι πλήρωσαν ένα λάθος στην άμυνα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο δέκα από κεφαλιά του Μπομπό ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σάντσεθ.
Ενδιάμεσα είχαν συνέλθει από την ψυχρολουσία του 0-1 και από το 20′ έως το 40′ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Μπεργκ στο 37′ ενώ είχαν και ένα χαμένο πέναλτι με τον Σουηδό στο 34′.

Παίζοντας με δέκα παίκτες σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν λογικό ότι θα κοιτάξει να μην δεχτεί άλλο γκολ και να ψάξει μια ευκαιρία για να σκοράρει ο ίδιος. Αυτό έγινε καθώς η τύχη που του γύρισε την πλάτη στο πρώτο μέρος γύρισε υπέρ του στο δεύτερο.

Οι πράσινοι με τον Κοτσόλη να λέει όχι σε μια καλή στιγμή της Μπριζ στο 61′ βρήκαν το γκολ που έψαχναν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρέλη στο 66′. Μέχρι το τέλος του αγώνα έπαιξαν ψυχωμένη άμυνα και κατάφεραν να πάρουν μια πολύτιμη νίκη όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”
Διαιτητής: Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Γκολούμπεφ (Ρωσία), Γαυρίλιν (Ρωσία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Κοτσόλης, Βέμερ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46′ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46′ Λαγός), Μπεργκ, Καρέλης (74′ Λουντ).
ΜΠΡΙΖ (ΠΡΕΝΤ’ΟΜ): Μπρουζέζ, Ντε Φάου (80′ Ντιόν), Ντουάρτε, Μέχελε, Ντε Μποκ, Σίμονς, Φόρμερ, Βάνακεν, Βίκτορ Βάθκεθ (60′ Ισκιέρδο), Αμπντουλά Ντιαμπί, Μπομπό (71′ Ντε Σούτερ).
ΓΚΟΛ: 37′ Μπεργκ, 65′ πεν. Καρέλης / 10′ Μπομπό
ΚΑΡΤΕΣ: 43′ Σάντσεθ (κόκκινη), 90′ Πράνιτς (κίτρινη)

Τα πρώτα ματς του 3ου προκριματικού:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τρίτη
Μιλσάμι (Μολδαβία) – Σκεντερμπέου (Αλβανία) 0-2 (49′ και 73′ πέν. Σαλίχι)
Μίντιλαντ (Δανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-2 (88′ Πόουλσεν / 39′ και 33′ Ντε Βινσέντι)
Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-2 (79′ Ιτζχάκι / 17′ Μαχμούτοβιτς, 21′ Πετρζέλα)
Βίντεοτον (Ουγγαρία) – ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 1-1 (89′ Βινίσιους / 56′ Μιλούνοβιτς)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Μόλντε (Νορβηγία) [22:00]

Τετάρτη
Ελσίνκι (Φινλανδία) – Αστάνα (Καζαχστάν) [19:00]
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Μάλμε (Σουηδία) [20:00]
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) – Παρτίζαν (Σερβία) [21:30]
Λεχ Πόζναν (Πολωνία) – Βασιλεία (Ελβετία) [21:45]
Σέλτικ (Σκωτία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τρίτη
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 2-2 (14′ Τζαγκόεβ, 53′ Τόσιτς / 15′ Φατάι, 57′ Κρέιτσι)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) – Μπριζ (Βέλγιο) 2-1 (37′ Μπεργκ, 65′ πέν. Καρέλης / 10′ Εμ’Μπομπό)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-0
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) – Μονακό (Γαλλία) 1-3 (74′ Νουτσόλο / 64′ Κουρζαουά, 72′ Γκουίντο Καρίγιο, 75′ Πάσαλιτς)

Τετάρτη
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) – Άγιαξ (Ολλανδία) [22:05]

*4-5 Αυγούστου οι ρεβάνς
**στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών περιμένουν στα play-offs οι ManUtd, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ και Λάτσιο