Home SPORTS NEWS Όταν ξύπνησε ήταν αργά..

Όταν ξύπνησε ήταν αργά..

1330923


ΠΑΟΚ και Κράσνοντάρ έμειναν στο 0-0, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, αφού αμφότεροι έπαιξαν πολύ συντηρητικά, ενώ στην επανάληψη είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν ακόμα και την νίκη. Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα για τον Σουηδό διαιτητή Αντρέας Έκμπεργκ για τις υποδείξεις του. Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που χρησιμοποίησε σήμερα ο Ιγκορ Τούντορ, ξεχώρισε ο Γλύκος που ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, αλλά και ο Στέλιος Μαλεζάς, παρότι οι δύο τους ήταν παροπλισμένοι για μεγάλο διάστημα. Ο Δικέφαλος αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσει την Γκράσνονταρ στην Ρωσία και φυσικά την Καμπάλα στην έδρα του.

Ο Ιγκορ Τούντορ, όπως είχε προαναγγείλει στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (21/10), προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα γκολπόστ, τους Βίτορ, Κόστα και Μαλεζά τριάδα στην άμυνα, τον Σκόνδρα δεξιά και τον Ροντρίγκες αριστερά. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Κάτσε, Σάμπο και λίγο πιο μπροστά τους ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης οι Ζάιρο και Αθανασιάδης.

Ο προπονητής της Κρασνοντάρ, Όλεγκ Κόνονοβ, παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Σινίτσιν ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τζεντρζέτζικ -Στράντμπεργκ-Γκράνκβιστ και Καλέσιν. Στο κέντρο ο Καμπόρε είχε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Τορμπίνσκι και Αχμέντοφ να κινούνται μπροστά του δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τέλος στην επίθεση, στα δεξιά ο Λαμπόρντε στα αριστερά ο Ζοαοζίνιο και στην κορυφή ο Σμόλοφ.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα κλειστό παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές. Οι δύο ομάδες δεν έδωσαν ρυθμό, ενώ έριξαν το βάρος στο χώρο του κέντρου, όπου έγιναν δυνατές μάχες. Ο Δικέφαλος με τα νέα πρόσωπα δεν τα πήγε και άσχημα, πλην του Ροντρίγκες που εκτός από την ταχύτητά του δείχνει όσο περνούν οι μέρες ότι δεν κάτι άλλο να παρουσιάσει στον κόσμο της ομάδας. Ο Γλύκος είχε σωστή αντίληψη των φάσεων κερδίζοντας το χειροκρότημα από την κερκίδα. Ο Ζάιρο ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης που πέρασε και μια κάθετη πάσα, ενώ ταλαιπώρησε αρκετές φορές τον Καλέσιν. Ο Σάμπο ξανά είχε τα θέματα του.

Οι Ρώσοι με το πενταπλάσιο μπάτζετ δεν απείλησαν ούτε μια φορά την εστία του ΠΑΟΚ και έδειχναν σε όλο το πρώτο 45λεπτο να είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του αγώνα. Η Κρανσοντάρ είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα, καθώς όταν υπήρχε πίεση στην πρώτη πάσα από τους Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν στα τυφλά να διώξουν την μπάλα.

Οι μοναδικές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 16ο λεπτό με την εξαιρετική πάσα του Ζάιρο στον Πέλκα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει τον Κλάους. Στην εξέλιξη της φάσης μετά από σέντρα του Σκόνδρα, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά με τον Ντικάν να μπλοκάρει εύκολα. Η δεύτερη καταγράφηκε στο 20ο λεπτό με τον Ζάιρο να βρίσκει στο κενό χώρο τον Ροντρίγκες, με τον επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι να μπερδεύεται με την μπάλα στα πόδια και τον Λαμπόρντε να προλαβαίνει να διώχνει την τελευταία στιγμή.

Δύο γρήγορες αλλαγές

Με αλλαγή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Λέοβατς πήρε την θέση του Βίτορ που είχε πρόβλημα μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο στήθος. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξουν με την μπάλα. Είχαν καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι τους, αλλά και δύο σουτ από τον Λαμπόρντε από την μεγάλη περιοχή, με τον Γλύκο να δείχνει καλά αντανακλαστικά. Ο Τούντορ γρήγορα έκανε και την δεύτερη του αλλαγή, θέλοντας να δώσει μια φρεσκάδα στην επίθεση με τον Μπερμπάτοφ να παίρνει την θέση του Κλάους.

Ο Όλεγκ Κόνονοβ αποφάσισε να “χτυπήσει” το παιχνίδι περνώντας στο παιχνίδι τους Αρί και Μαμάεφ, δύο παίκτες με μεγάλη πείρα και ικανούς να πάρουν στις πλάτες τους την Κράσνονταρ. Στο 68′ είχαμε την πρώτη οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ με τον Σάμπο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να επιχειρεί το σουτ χωρίς πίεση στέλνοντας την μπάλα στην… Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, αλλά σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Μαμάεφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο, που έκοψε με το ένα χέρι την πορεία την μπάλας προς τα δίχτυα του. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση στον αγώνα.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ στις φάσεις των Ρώσων ήρθε στο 78′ με τον Μπερμπάτοφ να γυρίζει στον Κάτσε, αυτός να κάνει το μακρινό σουτ και να αναγκάζει τον Ντίκαν να κάνει πολύ καλή απόκρουση. Το ματς είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, με τον Δικέφαλο να πιέζει στο τελευταίο λεπτό για το γκολ .Στο 82′ ο Κάτσε τραυματίστηκε μετά από σκληρό μαρκάρισμα του, με τον Αλβανό μέσο να σφίγγει τα δόντια και να συνεχίζει την προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στην φάση του 88ου λεπτού, όταν ο Μπερμπάτοφ έπεσε μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου, με τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι στο σπρώξιμο που έγινε στον Βούλγαρο επιθετικό. Στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ έπαιξαν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Ζάιρο και Τζεντρζέτζικ.

gazzetta.gr