Home SPORTS NEWS MotoGP: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Lorenzo, δεν τα κατάφερε ο Rossi

MotoGP: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Lorenzo, δεν τα κατάφερε ο Rossi

LORENZAROS


Στον πιο συναρπαστικό αγώνα της σεζόν, ο Valentino Rossi άγγισε το θαύμα όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Jorge Lorenzo που ξεκίνησε από την pole position στη Βαλένθια κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το φινάλε και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Αυτό που έκανε ο “γιατρός” χαρακτηρίζεται και ως άθλος. Αν και ξεκίνησε από την τελευταία θέση λόγω τιμωρίας, πραγματοποιώντας τρομερή εκκίνηση, βρέθηκε γρήγορα στην 14 θέση. Ακολουθώντας πιστά το πλάνο του, παρέδωσε δωρεάν μαθήματα οδήγησης και μετά από 12 μόλις γύρους κατάφερε να “σκαρφαλώσει” στην 4η θέση.

Έχοντας μπροστά του όμως τους Pedrosa και Marquez τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Rossi που από ένα σημείο και μετά κατάλαβε πως ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να προλάβει τον πρωτοπόρο Lorenzo. Περιορίστηκε έτσι στην τέταρτη θέση. Όμως ο αγώνας πήρε “φωτιά” στους τελευταίους πέντε γύρους, με τους Pedrosa και Marquez να κολλάνε πίσω από τον Lorenzo και να τον απειλούν.

Παρά την πίεση, ο Ισπανός δεν “μάσησε” κράτησε σταθερά τη θέση του και είδε πρώτος τη σημαία του τερματισμού σε έναν αγώνα που όλοι όμως θα θυμούνται την απίστευτη κούρσα του Valentino Rossi.

Αναλυτικά η κατάταξη:

 

πηγη: contra.gr