Home SPORTS NEWS Top-5: Οι πιο περίεργες μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι στην εποχή των Αράβων

Top-5: Οι πιο περίεργες μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι στην εποχή των Αράβων


Η Μάντσεστερ Σίτι δεν καταφέρνει να “αγοράσει” το Champions League παρά τα λεφτά που ξοδεύει, όπως δεν καταφέρνει πάντα να εξηγήσει λογικά κάποιες μεταγραφές της.

Με τον Σεΐχη Μανσούρ οι Citizens έχουν αλλάξει επίπεδο αφού έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, οι επιτυχίες δεν είναι τόσες όσες θα περίμενε ο Αραβας με βάση τα λεφτά που έχει δώσει. Λεφτά, κάποια εκ των οποίων πήγαν για μεταγραφές που κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο έγιναν. Στις παρακάτω γραμμές, οι πέντε πιο ανεξήγητες όλων…

5. ΜΑΡΚΟΣ ΛΟΠΕΣ (2013-15, 5 συμμετοχές)

Μια περίπτωση που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η Σίτι μετέτρεψε την αγορά νεαρών ταλαντούχων παικτών σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η ομάδα του Μάντσεστερ έβαλε 9 εκατ. ευρώ στο ταμείο της από την πώληση του Λόπες το 2015, σε μια μεταγραφή που ήταν αξιοσημείωτη για δύο λόγους: Πρώτον, λόγω του ποσού, με δεδομένο ότι έκανε μόνο πέντε συμμετοχές. Δεύτερον, επειδή ο προπονητής Μανουέλ Πελεγκρίνι έλεγε ότι δεν ήταν προς πώληση… μισή ώρα πριν γίνει γνωστό ότι πωλείται στη Μονακό. Ο Λόπες, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο με τη Γουότφορντ, παραμένει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι.

4. ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΡΑΪΤ (2012-16, – συμμετοχές)

Ο τρίτος πιο διάσημος Ρίτσαρντ Ράιτ στο Google, άφησε την Πρέστον έπειτα από μόλις μια εβδομάδα το 2012, λέγοντας ότι του λείπει το σπίτι του. Ο γεννηθείς στο Ιπσουιτς τερματοφύλακας υπέγραψε τότε στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι κοντά στο Suffolk. Ηταν αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι ο τρίτος τερματοφύλακας πληρώνεται για να μην παίζει και σε τέσσερα χρόνια στο Etihad Stadium δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή. Ο προκάτοχος του, ο Στούαρτ Τέιλορ, άντεξε τρεις σεζόν. Στις οποίες έπαιξε μία φορά…

3. ΦΛΟΡΙΑΝ ΛΕΧΕΟΥΝ (2015-16, – συμμετοχές)

Ενας παίκτης της Σίτι που ποτέ δεν έπαιξε στη Σίτι και μάλλον ποτέ δεν πλησίασε στο Μάντσεστερ. «Μια περίεργη σχέση», είπε ο αμυντικός μετά την υπογραφή του στη Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 2018. Ο Λεχεούν έπαιζε για την Χιρόνα το 2015, όταν η Σίτι τον αγόρασε και τον άφησε ως δανεικό στη Χιρόνα, η οποία τότε είχε μια νέα ιδιοκτησία με τον Πέρε Γκουαρδιόλα, αδερφό του Πεπ, να συμμετέχει στο consortium που πήρε τις μετοχές. Ο Λεχεούν πήγε στην Έιμπαρ ένα χρόνο μετά, πριν υπογράψει στη Νιούκαστλ.

2. ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΟΥΚΟΥΛΙΝΙ (2014-17, 1 συμμετοχή)

Ενας μέσος, ο θρύλος του οποίου μπορεί να αποδειχθεί σπουδαιότερος από την προσφορά του. Το Der Spiegel είχε υποστηρίξει ότι τα δικαιώματα του Ζουκουλίνι δεν ήταν αποκλειστικά της Σίτι, σπάζοντας τους κανόνες της FA. Σε όποιον κι αν άνηκε όμως, τα κέρδη για την Σίτι ήταν λίγα έχοντας τον Αργεντίνο στο ρόστερ της. Ο Ζουκουλίνι υπέγραψε το 2014, προερχόμενος από την Ρασίνγκ Κλουμπ, μπήκε ως αλλαγή στο Community Shield -όπου η Σίτι έχασε με 3-0- και δεν έπαιξε ποτέ ξανά με αυτή τη φανέλα. Παραχωρήθηκε ως δανεικός σε Βαλένθια, Κόρδοβα, Μίντλεσμπρο, ΑΕΚ, Ράγιο Βαγιεκάνο και Βερόνα, πριν τελικά αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από την ιταλική ομάδα.

1. ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ (2010-12 ΚΑΙ 2010-13, – συμμετοχές)

Κληρονόμησαν το επώνυμο αλλά όχι και το ποδοσφαιρικό ταλέντο. Οι δύο γιοι του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν στα βιβλία της Ιντερ, μετά ήταν στην ομάδα Νέων της Σίτι, αν και ο Φίλιπο, ο μεγαλύτερος γιος, μιμήθηκε τον Κάρλος Τέβες με άσχημο τρόπο και αρνήθηκε να μπει σε ένα ματς ως αλλαγή. Ο Αντρέα, από την άλλη, έκανε μία εμφάνιση, ως αλλαγή, όταν ήταν δανεικός στην Ολνταμ. Ο Φίλιπο δεν βρήκε άλλη ομάδα μετά την Σίτι, ενώ ο Αντρέα πήγε τουλάχιστον να παίξει στη Χόνβεντ, την DC United και τη New York Cosmos. Ο πατέρας τους, πάντως, δεν έχει καλέσει κανέναν εκ των δύο στην εθνική Ιταλίας…

ΠΗΓΗ: FourFourTwo