Home SPORTS NEWS Λόταρ Ματέους: «Ο Κάι Χάβερτς μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης του...

Λόταρ Ματέους: «Ο Κάι Χάβερτς μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου»!


O Γερμανός «θρύλος», Λόταρ Ματέους, «έπλεξε» το εγκώμιο του νεαρού «αστέρα» της Μπάγερ Λεβερκούζεν, λέγοντας πως έχει τα προσόντα να ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Ο Χάβερτς, ο οποίος συμπλήρωσε τα είκοσι χρόνια ζωής τον Ιούνιο, σκόραρε δεκαεπτά τέρματα την περυσινή σεζόν, για να «οδηγήσει» τις «Ασπιρίνες» στην τέταρτη θέση και την απ’ ευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνίστηκε τρεις φορές για την εθνική ομάδα της Γερμανίας, ενώ ήλθε δεύτερος σε ψήφους, για το βραβείο του «Γερμανού Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς», μόνο πίσω από τον αρχηγό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις.

Να θυμίσουμε πως ο Ματέους, ανακηρύχθηκε ως Παίκτης του Κόσμου για το έτος 1991 – ένα χρόνο, ύστερα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Δυτική Γερμανία.

«Έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά – για ‘μένα, ήταν ο Παίκτης της Χρονιάς», ανέφερε στο περιοδικό «Kicker», για να προσθέσει: «αν ο Χάβερτς μπορεί να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ, με το έμφυτο ταλέντο, την οξυδέρκεια, την παρουσία του στο γήπεδο, την συνεχή απειλή στο στόχο, τότε θα μπορούσε να ακολουθήσει τα «χνάρια» μου και να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς».

www.bundesligagreeksupporters.wordpress.com