Home SPORTS NEWS Αθλητισμός: Πως αντιδρούν οι χώρες ανά τον κόσμο στον Κορονοϊό

Αθλητισμός: Πως αντιδρούν οι χώρες ανά τον κόσμο στον Κορονοϊό


Δείτε τα μέτρα που λαμβάνονται στον χώρο του αθλητισμού ανά το παγκόσμιο, ύστερα από την εξάπλωση του Κορονοϊού σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Δεν έχουν ανασταλεί αθλητικές εκδηλώσεις στην Αργεντινή, αλλά περιορισμοί για αθλητές από την Ευρώπη και την Κίνα

Μέχρι χθες το βράδυ είχαμε 17 μολυσμένους επιβεβαιωμένους σε όλη τη χώρα και 1 νεκρός ενώ καμία δραστηριότητα δεν έχει ανασταλεί μέχρι τώρα. Σταματούν μόνο οι Αργεντινοί αθλητές στα ιταλικά πρωταθλήματα. Υπάρχουν περισσότερες από 100 περιπτώσεις υπό διερεύνηση.

Ο διεθνής αερολιμένας του Μπουένος Άιρες εξακολουθεί να παρουσιάζει πανό που αναγράφουν “Όσοι επιστρέφουν από την Κίνα”. Με την ταχεία ανάπτυξη στην Ευρώπη, αυτά τα πανό φαίνεται να προέρχονται από διαφορετική ηλικία. Από τα 17 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αργεντινή, 14 προέρχονταν από την Ευρώπη, κυρίως από την Ιταλία, και 1 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο διευθυντής της River Plate, Marcelo Gallardo, αναγκάστηκε να ταξιδέψει στον Ισημερινό για παιχνίδι του Copa Libertadores, αποφάσισε να μείνει, καθώς έπασχε από πυρετό. Ο κίνδυνος ήταν ότι αναγκάστηκε να παραμείνει στο Κίτο για δύο εβδομάδες, και να μην είναι παρών στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το Grand Prix της Αυστραλίας θα πραγματοποιηθεί παρά την ανησυχία για τον υιό.

Το συμβούλιο του Αυστραλιανού Grand Prix αναφέρει ότι “δεν υπάρχει πιθανότητα” η κούρσα της Κυριακής να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Και ο CEO του Αυστραλιανού Γκραν Πρι,  Άντριου Γουεστακότ, ανάφερε τα ίδια. Πέρυσι συμμετείχαν 102.000 θεατές στον αγώνα. Ο Γουστακόττ σημείωσε ότι παρόμοιοι αριθμοί παρευρέθηκαν σε αγώνα στο Melbourne Cricket Ground χθες.

Ανέφερε στον Αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό SEN ότι “δεν υπάρχει περίπτωση” οι οπαδοί της F1 να αποκλειστούν από την κούρσα της επόμενης εβδομάδας. “Όταν κοιτάζεις 86.000 στο MCG χθες το βράδυ και στο ποδόσφαιρο την επόμενη εβδομάδα, πρέπει να κινηθούμε λογικά και να συνεχίσουμε τη ζωή μας απλά λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις”.

Προσωπικό από τη Φεράρι, την ΆλφαΤαουρί και τη Πιρέλι κατευθύνονται στην Αυστραλία για την κούρσα από την Ιταλία, όπου εκατομμύρια έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω του Κορονοϊού και θα είναι μεταξύ αυτών που θα εξετάζονται για τον ιό κατά την άφιξή τους στην Αυστραλία.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί

Η Αυστρία η οποία έχει επιβεβαιώσει 131 κρούσματα Κορονοϊού, δεν έχει ακυρώσει αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι στιγμής. Επί του παρόντος, όλες οι εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Φούτμπολ Λιγκ, διεξάγονται κανονικά. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας παρακολουθεί πολύ στενά τις τρέχουσες εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εθνικές και διεθνείς αρχές, ώστε να μπορεί να αναλάβει ταχεία και συνεπή δράση, όπως απαιτείται. Περαιτέρω πληροφορίες για το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα ενδέχεται να ανακοινωθούν αύριο.

ΒΕΛΓΙΟ

Δεν υπάρχει ακόμη σενάριο έκτακτης ανάγκης

Στο Βέλγιο, όλες οι διοργανώσεις συνεχίζονται επί του παρόντος. Ωστόσο, οι αρχές και οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν αυτό το “άλμα στο σκοτάδι” με μεγάλη προσοχή, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων (239) φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί μετά την ταχεία ανάπτυξη που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αρχές έχουν διαδώσει κανόνες κοινής λογικής σε αθλητές, προπονητές, προσωπικό και άτομα που παρευρίσκονται σε αγώνες σε εθνικό επίπεδο. Η Pro League διέταξε τους παίκτες να μην κάνουν χειραψία πριν τους αγώνες, ενώ έχουν δημοσιευθεί προειδοποιήσεις για διατήρηση της απόστασης ασφαλείας κατά τη διάρκεια εορτασμών εντός και εκτός του γηπέδου.

Παρομοίως, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας που στοχεύουν σε συνεντεύξεις, διατάσσοντας τη νομική απόσταση μεταξύ δημοσιογράφων και συνεντευξιαζομένων, ενώ βρίσκονται στη μικτή ζώνη.

Κανένας από τους πολυάριθμους αγώνες ποδηλασίας που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο δεν έχει υπονομευθεί μέχρι στιγμής. Τα εγκαίνια του Σαββατοκύριακου στο Omloop Het Nieuwsblad και στο Kuurne-Brussels-Kuurne πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα. Έχουν ληφθεί προφυλάξεις απόστασης για μία προς μία συνέντευξη.

Ο Thomas Van den Spiegel, Διευθύνων Σύμβουλος του ποδηλατικού αγώνα Flanders-Classic, είπε παρακολουθείται στενά η κατάσταση.

“Η κατάσταση αλλάζει κάθε μέρα”, ανέφερε ο Βαν ντεν Σπίγκε. «Το πρόβλημα τώρα είναι η Ιταλία και ίσως το Παρίσι-Νίκαια. Μετά είμαστε εμείς. Δεν έχουμε ακόμα σενάριο έκτακτης ανάγκης».

ΚΑΝΑΔΑΣ

Το Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Χόκεϊ (IIHF) ανέβαλε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών που θα διεξαγόταν στη χώρα

Λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19), το Συμβούλιο IIHF συμφώνησε σήμερα να ακυρώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Χόκεϊ επί πάγου 2020 IIHF, μετά από σύσταση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Υπό την επίσημη έγκριση του Συνεδρίου IIHF,  οι πόλεις Χαλιφαξ και Τρίρο  θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Χόκεϊ επί Πάγου το 2021 αντί φέτος.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της IIHF στις 7 Μαρτίου. Με την ακύρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών, το Συμβούλιο  αποφάσισε επίσης να ακυρώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Χόκεϊ επί πάγου του Όμιλου Α, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 12-18 Απριλίου 2020 στο Ανζέ της Γαλλίας.

“Με μεγάλη λύπη πρέπει να λάβουμε αυτά τα μέτρα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της IIHF Ρενέ Φάσελ. “Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ληφθεί, καθώς ανυπομονούσαμε να φιλοξενήσουμε το τουρνουά αυτό στον Καναδά. Παρόλα αυτά, η απόφαση λήφθηκε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια παικτών, αξιωματούχων και θεατών”.

“Τελικά, το Συμβούλιο του IIHF αισθάνεται ότι δεν έχει υπάρξει αρκετή βελτίωση στην κατάσταση του κορονοϊού για να μας επιτρέψει να φιλοξενήσουμε με ασφάλεια ένα διεθνές τουρνουά 10 ομάδων εντός αυτού του χρονικού πλαισίου. Ανυπομονούμε να έρθουμε στον Καναδά το 2021”.

“Η απόφαση αυτή θα έχει αντίκτυπο στον προγραμματισμό των Ολυμπιακών τουρνουά Γυναικών”, πρόσθεσε ο Φάσελ. “Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Συντονισμού IIHF θα επανεξετάσει τις επιπτώσεις αυτής της ακύρωσης και θα προτείνει συστάσεις στο Συμβούλιο”.

Το Συμβούλιο του IIHF θα συνεδριάσει ξανά στα μέσα Μαρτίου και θα αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση και την ικανότητα των διοργανωτών του τουρνουά να φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τον Απρίλιο.

Η απόφαση για ακύρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών IIHF 2020 δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χόκεϊ επί πάγου 2020 IIHF, το οποίο παραμένει εντός προγράμματος.

ΚΙΝΑ

Μια μικρή ακτίδα φωτός καθώς η κινεζική πόλη Σάνια η οποία φιλοξενεί τα Ασιατικά Παιχνίδια Παραλίας 2020 κηρύχθηκε επίσημα απαλλαγμένη από τον Κορονοϊό COVID-19

Μετά από δύο μήνες σοβαρής μάχης κατά του Κορονοϊού, τα πράγματα βελτιώνονται στην Κίνα. Η πόλη Sanya, η οποία φιλοξενεί τους έκτους Ασιατικούς Αγώνες Παραλίας που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2020, έχει  κηρυχθεί επίσημα απαλλαγμένοι από τον κορονοϊό μετά από 25 συνεχόμενες ημέρες. Η πόλη κατά την προηγούμενη περίοδο είχε 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID- 19, με 1 θάνατο και 53 περιστατικά τα οποία είναι εκτός κινδύνου. Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση επανήρχησαν, και η οποία αναμένεται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 5.000 αθλητές στο “μαργαριτάρι της Νότιας Κίνας” στα τέλη του έτους.

Το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι, παράλληλα με τις κινεζικές αθλητικές αρχές, προετοιμάζεται “πλήρως” εν όψει των Ασιατικών Αγώνων Παραλίας 2020, αφότου έλαβε θετικά νέα σε επιστολή του Προέδρου της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκου Ζονγκουέν.

Η Κινεζική Ολυμπιακή επιτροπή  ανέφερε ότι, από τα 6.328 άτομα στην επαρχία Hainan που είχαν στενή επαφή με τους μολυσμένους, 6.143 είχαν απελευθερωθεί από την ιατρική παρακολούθηση και 185 άτομα ήταν ακόμα υπό ιατρική παρακολούθηση.

“Είναι ενθαρρυντικά νέα για την ΚΟΕ, για τις 45 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές μας και, φυσικά, για το λαό της πόλης Σάνια και της επαρχίας Χαϊνάν”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ, Χουσεΐν Αλ-Μουσαλάμ.

“Συντονίζουμε πολύ στενά για αρκετές εβδομάδες με την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή και την τοπική οργανωτική επιτροπή και είμαστε ευτυχείς που ακούμε ότι η Σάνια είναι τώρα ελεύθερη από τον κορονοϊό, χωρίς υποθέσεις.

ΓΑΛΛΙΑ

Η χώρα κλείνει τώρα τις πόρτες της Ligue 1

Η διαχείριση των αθλητικών εκδηλώσεων έναντι των απειλών του Κορονοϊού προχωρά βήμα βήμα στην Γαλλία.

Η υπουργός Αθλητισμού Ροξάνα Μαρακινεάνου ανακοίνωσε στις 5 Μαρτίου ότι ο μαραθώνιος του Παρισιού που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου θα αναβληθεί για τις 18 Οκτωβρίου. 65.000 δρομείς από 150 διαφορετικές χώρες ήταν εγγεγραμμένοι. Την Κυριακή 1η Μαρτίου, ο μισός μαραθώνιος στο Παρίσι ακυρώθηκε λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη.

Την περασμένη Κυριακή, ο ποδηλατικός αγώνας Παρίσι/Νίκαια θα ξεκινούσε στην πόλη Plaisir στο Yvelines, με το κοινό να μην μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους ποδηλάτες. Έξι ξένες ομάδες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην αναμέτρηση.

Το Γαλλικό Εθνικό Πρωτάθλημα Στίβου, προγραμματισμένο για τις 7-8 Μαρτίου, στο Μοντομπάν στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, ακυρώθηκε όπως και πολλά άλλα περιφερειακά αθλητικά πρωταθλήματα.

Όλοι οι αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που έχουν προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν, με μόνη εξαίρεση τον αγώνα του Στρασβούργου εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος αναβλήθηκε λόγω απόφασης του νομάρχη. Η απόφαση λήφθηκε μόλις δυο ημέρες μετά την επίθεση οπαδών της AS St Etienne στο γήπεδο στο τέλος του ημιτελικού κυπέλλου Γαλλίας στη Ρέννες, η οποία διεξήχθη στο κατάμεστο Στάδιο Geoffroy-Guichard.

Αυτή την εβδομάδα, τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Παρίσι ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Παρί και της Ντόρτμουντ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ο αγώνας του Σαββάτου μεταξύ Γαλλίας και Ιρλανδίας για το Six Nations στο ράγκμπι αναβλήθηκε για το επόμενο φθινόπωρο.

Τη Δευτέρα , η υπουργός Αθλητισμού Roxana Maracinean ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες της Ligue 1 θα διεξαχθούν είτε κεκλεισμένων των θυρών είτε με μόλις 1.000 θεατές -το όριο που έθεσε η κυβέρνηση για αθλητικές εκδηλώσεις- μέχρι τις 15 Απριλίου, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να προκαλεί χάος στον χώρο του αθλητισμού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κορωνοϊός: μια ανώμαλη και πολυσυζητημένη κατάσταση για αντιμετώπιση

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς το γερμανικό ομοσπονδιακό σύστημα λαμβάνει πολλές αποφάσεις από τις περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις, όχι στην πρωτεύουσα. Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, ζήτησε την ακύρωση των συγκεντρώσεων που υπερβαίνουν τους 1.000 συμμετέχοντες ωστόσο αυτό αποτελεί απλά συμβουλή.

Εναπόκειται στους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς να ακολουθήσουν ή όχι αυτές τις διατάξεις, ανάλογα με την εσωτερική τους κατάσταση. Η αποκέντρωση οδηγεί μερικές φορές σε ασυνεπή αποτελέσματα: ένα γεγονός στο Μόναχο ακυρώνεται, ενώ ένα άλλο (πιθανώς μεγαλύτερο) στη Στουτγάρδη (μόλις 200 χιλιόμετρα μακριά από το Μόναχο) λαμβάνει χώρα.

Αν και ο Κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα εν τω μεταξύ, υπάρχουν (έως τώρα) μεγάλες διαφορές όσον αφορά τον αριθμό των λοιμώξεων. Αλλά όσο γρήγορα αυξάνονται, τα μέτρα γίνονται όλο και πιο δραματικά και αλλάζουν καθημερινά ή ακόμα και ωριαία.

Τι ξέρουμε τώρα

Η γερμανική Bundesliga αποφάσισε ότι οι σύλλογοι θα συνεχίσουν να παίζουν σύμφωνα με το πρόγραμμά τους. 3 αγώνες θα πραγματοποιηθούν οπωσδήποτε χωρίς θεατές: Mönchengladbach – Köln (αύριο, τετάρτη), Dortmund – Schalke, Bremen – Leverkusen (επόμενο Σαββατοκύριακο). Καθώς οι περιφερειακές κυβερνήσεις της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αποφάσισαν να ακυρώσουν όλα τα γεγονότα με περισσότερους από 1.000 θεατές, πιστεύουμε ότι οι αγώνες σε αυτές τις περιοχές θα διεξαχθούν και χωρίς θεατές. Άλλοι σύλλογοι έχουν αναστείλει την πώληση εισιτηρίων τους – αυτό αποτελεί επίσης ένδειξη ότι δεν θα υπάρχουν θεατές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ορισμένοι αγώνες χόκεϊ στο Αμβούργο και στο Mönchengladbach τον Μάρτιο ακυρώνονται επίσης και οι ομάδες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε:

Με ποιο τρόπο οι διαπιστεύσεις των μέσων ενημέρωσης θα επηρεαστούν από τον περιορισμό των θεατών. Για αύριο στο Mönchengladbach ισχύουν όλες οι κάρτες διαρκείας αλλά και τα εισιτήρια του αγώνα.  Αλλά ακούσαμε, ότι  στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ Παρί-Ντόρτμουντ θα έχουν δικαίωμα όσοι έχουν κάρτα δικαιώματος εισόδου,  αλλά δεν επιτρέπονται οι δημοσιογράφοι των έντυπων μέσω και οι φωτογράφοι. Κατά την είσοδο στον αυριανό αγώνα, όλοι οι δημοσιογράφοι θα κάνουν εγγραφή από το υπουργείο Υγείας ώστε να κάνουν ιατρικές εξετάσεις ή να μπουν σε καραντίνα εάν χρειαστεί. Μετά τον αγώνα δεν θα υπάρξει μικτή ζώνη και δεν θα υπάρξουν συνεντεύξεις, μόνο η επίσημη συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα. Αλλά δεν είναι ακόμα σαφές, αν αυτός θα είναι ο τρόπος διεξαγωγής όλων των άλλων αγώνων κατά τις επόμενες εβδομάδες.

ΙΡΑΝ

Όλες οι ιρανικές αθλητικές εκδηλώσεις διακόπηκαν

Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις στο Ιράν έχουν ανασταλεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας  όρισε την 5η Απριλίου ως ημερομηνία επανάληψης των ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ τα πρωταθλήματα πετοσφαίρισης έχουν ακυρωθεί για όλη τη σεζόν.

ΙΤΑΛΙΑ

Όλα τα αθλήματα μαζί και το ποδόσφαιρο σταματούν καθώς η Ιταλία εκτείνει την καραντίνα σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι τις 3 Απριλίου

Όλη η Ιταλία γίνεται κόκκινη ζώνη. Αυτή είναι η νέα απόφαση που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, 10 Μαρτίου. Με τη διεύρυνση του διατάγματος που εκδόθηκε την προηγούμενη ημέρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει το καθεστώς καραντίνας που είχε αρχικά εφαρμοστεί μόνο στη Λομβαρδία και σε 11 επαρχίες του βορρά σε ολόκληρη τη χερσόνησο.

“Δεν έχουμε χρόνο. Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει υπάρξει σημαντική αύξηση στις μολύνσεις, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε εντατική περίθαλψη και στους θανάτους”, ανέφερε ο Κόντε. “Οι συνήθειές μας πρέπει να αλλάξουν τώρα. Πρέπει να εγκαταλείψουμε όσα κάναμε, για την Ιταλία”.

Το διάταγμα προβλέπει επίσης την απαγόρευση όλων των δημόσιων εκδηλώσεων, το κλείσιμο κινηματογραφικών αιθουσών, θεάτρων, γυμναστικής, ντίσκο και παμπ, κηδείων, γάμων και όλων των αθλητικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Serie A μέχρι τις 3 Απριλίου.

Η αναστολή όλων των αθλητικών αγώνων τέθηκε σε ισχύ. Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας διέκοψε τους αθλητικούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών αθλητικών αγώνων σε όλα τα επίπεδα, αλλά ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να εκδώσει συγκεκριμένο διάταγμα.”

ΙΑΠΩΝΊΑ

Διακοπή στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Οι ιαπωνικές αρχές ενήργησαν άμεσα σε ότι αφορά στις αθλητικές εκδηλώσεις μετά την αύξηση των κρουσμάτων  του Κορονοϊού. Σχεδόν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν πλέον ακυρωθεί, αναβληθεί ή οργανωθεί χωρίς πλήθος.

Αναστολή μέχρι τις 15 Μαρτίου έχει αποφασιστεί για εθνικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, ράγκμπι και μπάσκετ.

Χθες αποφασίστηκε η αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος μπέιζμπολ 12 ομάδων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η σεζόν επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου.

“Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναβάλουμε σε αυτό το στάδιο”, ανέφερε ο επίτροπος της ένωσης, Ατσούσι Σάιτο.

ΜΑΡΟΚΟ

Το Μαρόκο αναλαμβάνει δράση σε 2 μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς προκύπτουν δύο υποθέσεις Κορονοϊού

Μετά την επιβεβαίωση των δύο κρουσμάτων στο Μαρόκο, ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν. Αυτές οι περιπτώσεις ώθησαν τη χώρα να λάβει προληπτικά μέτρα και να αποφύγει τις μεγάλες αθλητικές συγκεντρώσεις.

Ο ποδηλατικός Γύρος του Μάροκου και το Γκραν Πρι Τζούντο στο Ραμπάτ ήταν τα πρώτα γεγονότα που ακυρώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα.

Στο Μαρόκο το ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες θα παίζεται κεκλεισμένων των θυρών.

Έχουν ληφθεί περαιτέρω αποφάσεις για τις εκδηλώσεις αυτές που συγκεντρώνουν αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο 35ος Μαραθώνιος αναβλήθηκε. Αναβλήθηκε επίσης και γυναικείος αγώνα Ράλι.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αθλητικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν επ’ αόριστον στην  Βόρεια Βραβάνδη

Αυτό σημαίνει ότι τρεις ομάδες, η PSV, η Willem II και η RKC Waalwijk δεν θα δίνουν παιχνίδια στην έδρα τους.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Ρουμανία θέτει περιορισμούς στις συγκεντρώσεις για την αντιμετώπιση της μετάδοσης

Στη Ρουμανία έχουν ληφθεί ακραία μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα. Από σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς την Ιταλία, καθώς και από τη Νότια Κορέα και το Ιράν έχουν ακυρωθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου. Τα άτομα που προέρχονται από άλλες περιοχές στις οποίες υπάρχουν αυξημένα κρούσματα πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Το Εθνικό Θέατρο στο Βουκουρέστι έχει κλείσει. Το ανώτατο όριο των 1000 ατόμων είναι πλέον το όριο που επιτρέπει τη διεξαγωγή αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Η Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές. Συνεπώς, η πώληση εισιτηρίων για τον αγώνα U21 μεταξύ Ρουμανίας και Δανίας έχει ανασταλεί. Η ίδια απόφαση έχει ληφθεί από την Εθνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Μετά την αναβολή της έναρξης του Αφρικανικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, το οποίο θα αρχίσει  την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο Ντακάρ, δεν έχουν υπάρξει άλλες αλλαγές στο αθλητικό ημερολόγιο στη Σενεγάλη. Άλλες αθλητικές διοργανώσεις διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και με θεατές.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Ο αθλητισμός της Νότιας Κορέας επηρεάστηκε μαζικά καθώς η Κ-λίγκα και το Μπέιζμπολ αναβάλλουν την έναρξη των αγώνων της νέας περιόδου

Η κορεατική αθλητική κοινωνία πλήττεται σοβαρά από ΚορονοϊΌ. Οι πρώτες δικοργανώσεις  που διεκόπησαν ήταν οι αγώνες πετοσφαίρισης και καλαθόσφαιρας την προηγούμενη βδομάδα. Αναβλήθηκαν επίσης και τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της χώρας. Μόνο το μπάσκετ γυναικών συνέχισε τις δραστηριότητές του μέχρι τις 8 Μαρτίου ωστόσο η ομοσπονδία γυναικών αποφάσισε να διακόψει πρωτάθλημα για δυο βδομάδες, μαζί με άλλες αθλητικές οργανώσεις, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και να παίξει τα παιχνίδια της χωρίς κόσμο.

Στις 10 Μαρτίου, το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ της Νότιας Κορέας αποφάσισε να αναβάλει επ’ αόριστον την έναρξη της σεζόν, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Η ομοσπονδία Μπέιζμπολ της Κορέας δήλωσε ότι η σεζόν 2020 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, αντί στις 28 Μαρτίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ορισμένες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που πρόκειται να διεξαχθούν στην Κορέα καθυστερούν επίσης. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ITTF, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου, αναβλήθηκε για τον Ιούνιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πατινάζ Ταχύτητας Μικρής Διαδρομής ISU που έχει προγραμματιστεί στη Σεούλ επίσης μεταφέρθηκε για το τέλος του έτους.

Πάντως οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί του Τόκιο το 2020 δεν θα μείνουν ανεπηρέαστοι από την απειλή του υιού. Από τη στιγμή που είναι δύσκολο να αποτραπεί εξολοκλήρου η μετάδοση αν παρθεί απόφαση για τους Ολυμπιακούς θα πρέπει να λεχθεί ότι αθλητισμός χωρίς θεατές δεν έχει νόημα.

ΗΠΑ

Αξιωματούχοι από τέσσερα μεγάλα επαγγελματικά αθλητικά πρωταθλήματα — MLB, NBA, NHL και MLS — ανακοίνωσαν ότι τα γραφεία των ομάδων αλλά και τα αποδυτήρια θα κλείσουν προσωρινά για τα ΜΜΕ αλλά και το μη απαραίτητο προσωπικό.

Αντιθέτως, όλες οι συνεντεύξεις θα λαμβάνουν χώρα σε καθορισμένους χώρους. Τα ΜΜΕ θα κληθούν επίσης να διατηρήσουν απόσταση έξι μέτρων από τους παίκτες κατά τη διάρκεια τους.

Ακυρώθηκε το Ίντιαν Γουέλς θα γίνει κανονικά το Miami Open

Την Κυριακή το βράδυ, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά τένις σε ολόκληρο τον κόσμο, το Indian Wells, ακυρώθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού, που “χτύπησε” και την περιοχή Coachella Valley, έχοντας ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες εξαπλωθεί γενικά στην Καλιφόρνια.

Με ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του Miami Open, ενημέρωσαν ωστόσο πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση για την ώρα να ακυρωθεί και το δεύτερο Masters της χρονιάς.

Στη Φλόριντα τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με την Καλιφόρνια, 14 έναντι 109, ωστόσο στην πόλη του Μαϊάμι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η ακύρωση του μουσικού φεστιβάλ “Ultra”, που θα διεξαγόταν το τριήμερο 20-22 Μαρτίου σε έναν χώρο που βρίσκεται περίπου 20 λεπτά μακριά από τα γήπεδα του Miami Open.