Home SPORTS NEWS Τελικός Champions League: Η Αγγλία απέκλεισε την Τουρκία και ζητάει τη διεξαγωγή...

Τελικός Champions League: Η Αγγλία απέκλεισε την Τουρκία και ζητάει τη διεξαγωγή του αγώνα

Η αγγλική κυβέρνηση έβαλε την Τουρκία στην κόκκινη λίστα και ζήτησε από την UEFA να αναλάβει τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League που έχει προγραμματιστεί για τις 29/5 στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να βοηθήσει Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι να αποφύγουν τους περιορισμούς.


H Μάντσεστερ Σίτι (τυπικά γηπεδούχος) θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στις 29 Μαΐου για τον τελικό του Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο αυτό ενδέχεται να αλλάξει και να διεξαχθεί επί αγγλικού εδάφους.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να προσθέσει την Τουρκία στη λίστα με τις χώρες, όπου οι ταξιδιώτες πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό εμποδίζει την προετοιμασία των διεθνών των δύο ομάδων για την προετοιμασία του για το EURO 2020, καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους, μετά τον τελικό. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για 15 μέρες μετά τον τελικό.

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις δύο ομάδες, ενώ το σενάριο αλλαγής έδρας φαντάζει αρκετά πιθανό. Υπενθυμίζεται ότι και ο περσινός τελικός του Champions League είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί στην Κων/πολη, ωστόσο η διοργάνωση ολοκληρώθηκε στη Λισαβόνα, υπό τη μορφή Final-Eight.

Πηγή:Sport24.gr