Home SPORTS NEWS Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο, πες μου UEFA που θα ήθελες να πας!

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο, πες μου UEFA που θα ήθελες να πας!

Ασταμάτητα ταξίδια, καμία ξεκούραση, από το Μπακού μέχρι τη Σεβίλλη και από εκεί Λονδίνο.


Δώστε βάση στην πενιά όπως συνήθιζε να λέει ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας.

Πάμε να δούμε τα δρομολόγια των ομάδων που προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση. Δρομολόγια κανονικά!

Η Ελβετία ταξίδεψε στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν, για την φάση των ομίλων. Μετά την πρώτη αγωνιστική έφτιαξε βαλίτσες μπήκε στο αεροπλάνο πέταξε μέχρι την Ρώμη, στην κυριολεξία στην άλλη άκρη, για την αναμέτρηση με την Ιταλία. Όλα αυτά σε διάστημα 4 ημερών. Τέσσερις μέρες κι αυτές σκάρτες.

Στη φάση των 16, νοκ άουτ παιχνίδι, ξαναπακετάρισε για να βρεθεί στο Βουκουρέστι ώστε να αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Και τώρα στη φάση των 8 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ισπανία είναι από τις προνομιούχες ομάδες. Από αυτές που δεν ξόδεψαν ώρες στα αεροδρόμια. Όλη την πρώτη φάση την έβγαλε στην Σεβίλλη , με τα παιχνίδια να διεξάγονται βέβαια σε υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη κι αυτά που ορίστηκαν βραδινές ώρες , αλλά τουλάχιστον το πήγαινε-έλα το γλύτωσαν οι Ισπανοί.

Στην φάση των 16 ταξίδεψαν από την πόλη του Κουρέα στην πόλη της Γοργόνας στην Κοπεγχάγη για την αναμέτρηση χωρίς αύριο με αντίπαλο την Κροατία.

Τους Ιταλούς τους λες κι αυτούς προνομιούχους. Έβγαλαν όλη την πρώτη φάση στην Αιώνια Πόλη, στην πρωτεύουσα τους και για την φάση των 16 απογειώθηκαν από αυτή για να προσγειωθούν στο Λονδίνο.

Τώρα πάνε Μόναχο για την αναμέτρηση με το Βέλγιο.


Οι Φλαμανδοί ανήκουν στην τάξη των ταλαίπωρων. Οι νταλικέρηδες έχουν γράψει στο τιμόνο λιγότερα χιλιόμετρα από αυτούς.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν με έδρα την Πετρούπολη, μετά Κοπεγχάγη για το ματς με την Δανία, επιστροφή στην Πετρούπολη και στη φάση των 16, κάλτσες, σώβρακα στις βαλίτσες, για την Σεβίλλη ώστε να αντιμετωπίσουν σε παιχνίδι μια και έξω τους Πορτογάλους.

Προκρίθηκαν και τώρα πάνε Μόναχο να αναμετρηθούν με τους Ιταλούς.

Οι σοκαρισμένοι από την ατυχία του Έρικσεν, Δανοί είναι κι αυτοί από τους τυχερούς. Έπαιξαν την πρώτη φάση στην έδρα τους, στην δεύτερη το κοντινό ευτυχώς γι’ αυτούς Αμστελόδαμο τους φιλοξένησε για το παιχνίδι με την Ουαλία.

Επειδή μέχρι τώρα παρόλο το σοκ, τα πήγαν περίφημα η UEFA που πάνω από όλα σκέφτεται το ποδόσφαιρο και τους φυσικούς πρωταγωνιστές αυτού , τους έστειλε ταξίδι μπόνους στο Μπακού για την φάση των 8!

Η Τσεχία αντίπαλος της Δανίας, ξεκίνησε στην Γλασκόβη, μετά στο Λονδίνο την τρίτη αγωνιστική και στην φάση των νοκ άουτ ταξιδάκι αναψυχής στο Βουκουρέστι για να βγάλει τα μάτια της με την Ολλανδία.

Μετά την ιστορική πρόκριση της πήρε από την διοργανώτρια αρχή δυσμενή μετάθεση στο Αζερμπαϊτζάν , όπου την περιμένει η Δανία.

Τέλος η Ουκρανία ξεκίνησε την περιπέτεια της στο Άμστερνταμ, μετά στο Βουκουρέστι , στην επόμενη φάση πήγε στη Γλασκόβη για το ματς με τη Σουηδία και τώρα πάει στη Ρώμη να αντιμετωπίσει τους ατσαλάκωτους Άγγλους που για πρώτη φορά από την έναρξη της διοργάνωσης ταξιδεύουν μακριά από την πρωτεύουσα τους.

Μα το ήξεραν το πρόγραμμα οι ομάδες θα πει κάποιος και δεν διαμαρτυρήθηκαν . Ε και; Κακώς θα πω εγώ με την σειρά μου.

Μόνο όσοι έχουν ταξιδέψει με αποστολές εθνικών ομάδων γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο ταλαιπωρούνται οι ομάδες από τις συνεχείς μετακινήσεις και τι εκνευρισμό δημιουργεί στους παίκτες η ανάγκη να προσαρμόζονται σε νέες συνθήκες.

Μα είναι δυνατόν; Ποιοι διεστραμμένοι κατάρτισαν αυτό το πρόγραμμα αγώνων και πόσο χειραγωγούμενες, για να μη γράψω κάτι πιο βαρύ, είναι όλες οι Ομοσπονδίες των χωρών που συμμετέχουν ώστε καμία δεν βρήκε λόγο για να διαμαρτυρηθεί!

Πραγματικά είναι να απορείς. Ένα πρόγραμμα εξωπραγματικό που ακόμα και σε κανονικές συνθήκες θα επιβάρυνε τους ήδη επιβαρυμένους από το εξαντλητικό πρόγραμμα των υποχρεώσεων τους ποδοσφαιριστές , ένα πρόγραμμα που τους διαλύει, τους στύβει στην κυριολεξία , πολύ περισσότερο αυτή την αγωνιστική περίοδο που η διοργάνωση διεξάγεται σε ιδιαίτερες λόγω πανδημίας συνθήκες , με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε διαρκή δράση σε όλα τα μέτωπα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!

Οι ποδοσφαιριστές βέβαια διαμαρτυρήθηκαν αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός υπεύθυνου, από αυτούς που κόπτονται ότι πάνω από όλα σκέφτονται τους ποδοσφαιριστές και τους οργανισμούς.

Η αγορά να ανοίγει, τα λεφτά να πέφτουν, οι χορηγοί να είναι καλά κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά!

Προτείνω ανεξάρτητα από την έδρα του τελικού η απονομή να γίνει στην Ζάμπια μήπως και τσιμπήσουμε και από εκεί κάτι.

Στο δε επόμενο EURO μιας που το πείραμα με τις 150 συνδιοργανώτριες χώρες όλα δείχνουν ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίπλα στα γήπεδα να κατασκευαστούν διάδρομοι απογείωσης ώστε οι ομάδες αμέσως μετά τις αναμετρήσεις να απογειώνονται προς άγνωστη κατεύθυνση και ο προορισμός να τους ανακοινώνεται κατά την διάρκεια της πτήσης.

Πως το είχε πει ο μεγάλος Νίκος Εγγονόπουλος; «Ολα αυτά τα φαιδρά που αναγκαστικά μας προκαλούν το γέλιο, κάποιες στιγμές απελπισίας μας φέρνουν δάκρια στα μάτια».

Πέραν αυτών τι να σας πω; Ποια ομάδα είναι φαβορί; Ποια θα κόψει πρώτη το νήμα; Η ομάδα που δεν θα ξεμείνει από δυνάμεις. Η λιγότερο εξαντλημένη ομάδα! Αυτό λέει η λογική! Όση λογική έχει απομείνει ακόμη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο!

Πηγή:Gazzetta.gr