Home SPORTS NEWS Λούις Κούμας: Ο 17χρονος φορ της Λίβερπουλ με καταγωγή από την Κύπρο

Λούις Κούμας: Ο 17χρονος φορ της Λίβερπουλ με καταγωγή από την Κύπρο


Ο 17χρονος Λούις Κούμας, ο οποίος επελέγη από τον Γιούργκεν Κλοπ στην αποστολή της Λίβερπουλ για την προετοιμασία στη Γερμανία, είναι ο γιος του Τζέισον Κούμας, πρώην παίκτη συλλόγων της Premier League με καταγωγή από την Κύπρο.

Ο νεαρός επιθετικός προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν με την ομάδα κάτω των 18 ετών των «reds», έχοντας καταγράψει 13 συμμετοχές, 12 γκολ και πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ U-18. Επίσης πραγματοποίησε έξι εμφανίσεις και δύο γκολ στο UEFA Youth League, αλλά και δυο συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ 2.

Ο Λούις Κούμας έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας στο φιλικό κόντρα στην Καρλσρούη (2-4 υπέρ της Λίβερπουλ) περνώντας αλλαγή στο 79΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παππούς του είναι Ελληνοκύπριος, ενώ ο πατέρας του Τζέισον Κούμας ήταν διεθνής με την εθνική Ουαλίας, έχοντας καταγράψει μάλιστα σχεδόν 100 συμμετοχές στην Premier League με τις Γουέστ Μπρομ και Γουίγκαν.

«Ξεχωριστή νύχτα για μένα, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο μου, με την Λίβερπουλ. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λούις Κούμας.

Sdna.gr