Home TOP NEWS Εθνικός Άχνας: Παρουσία μέχρι τώρα, μεταγραφές και προϊστορία με ΟΜΟΝΟΙΑ

Εθνικός Άχνας: Παρουσία μέχρι τώρα, μεταγραφές και προϊστορία με ΟΜΟΝΟΙΑ


Πρόκειται για την ομάδα έκπληξη μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός Άχνας καταφέρνει, έχοντας δώσει 6 αγώνες (εκκρεμεί το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με το Αποέλ), να μαζέψει 11 βαθμούς και να ισοβαθμεί στην 4η θέση με ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Τα έως τώρα αποτελέσματα: Προέρχεται από την ισοπαλία με Πάφο 1-1 εκτός, προηγουμένως είχε κερδίσει τον Απόλλωνα 1-0 , είχε χάσει 5-1 από ΑΕΚ, κέρδισε τη Νεα Σαλαμίνα 2-0,  έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Δόξα στο Μακάρειο ενώ στην πρεμιέρα έφυγε με νίκη 4-3 από το Παραλίμνι.

Προερχόμενη από τη δεύτερη κατηγορία η ομάδα του Γιώτη Εγκωμίτη πραγματοποίησε 11 μεταγραφές κρατώντας αρκετούς παίκτες που ήταν πέρσι στην ομάδα κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας όπως οι Μπογκαντίνοφ, Μπόγιαν Μαρκόσκι, Κχουντόμπιακ, Ευσταθίου κτλ.

Μεταγραφές: Πήρε τον 30χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Ντέιβισον πληρώνοντας 50χιλ. Ευρώ στην Πορτογαλική Αρούκα. Απέκτησε τον 34χρονο Γάλλο Βανσάν Λαμπάν, γνωστό από το πολυετές πέρασμα του από την Κύπρο. Κινήθηκε μεταγραφικά στην εγχώρια αγορά αποκτώντας τον 23χρονο επιθετικό Μάριο Ηλία από την ΑΕΛ, τον 26χρονο εξτρέμ της Αλκής Δημήτρη Κυπριανού, τον 31 χρονο Ελλαδίτη τερματοφύλακα Κυριάκο Στρατηλάτη από τον Ονήσιλλο και τον 22χρονο επιθετικό μέσο Δημήτρη Χαραλάμπους από την Ομόνοια Αραδίππου. Ο 24χρονος Καμερουνέζος δεξιός εξτρέμ Ίμπρα Κονέ ο οποίος αγωνιζοταν στην Μποαβίστα, ο 29χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος Μιγκελίτο που πέρασε για μία διετία από τον Ολυμπιακό Λ/σίας, ο 22χρονος Ουκρανός επιθετικός Ίλια Μαρκόφσκι ο οποίος ήρθε δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ο 32χρονος Μαυροβούνιος επιθετικός Γιοβάν Κοστόφσκι ο οποίος έπαιζε στη Λέουβεν Βελγίου και ο 30χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός Κριστόφ Γκλομπάρ ο οποίος ήρθε από την Τουρς είναι οι υπόλοιπες μεταγραφές που έγιναν από την νεοφερμένη ομάδα στην κατηγορία.

Προϊστορία: 16 νίκες σε σύνολο 30 αγώνων, με τον Εθνικό ως γηπεδούχο, έχει πετύχει η Ομόνοια. Άλλα 7 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ η ομάδα της Άχνας έχει κερδίσει 7 φορές. Το “τριφύλλι” σκόραρε 50 γκολ και ο Εθνικός 29. Από τέσσερις φορές έχουν παρουσιαστεί τα σκορ 1-2 και 0-1 και από τρεις φορές τα σκορ 1-0, 2-1. Στα τελευταία 9 ματς στην Άχνα απόλυτη ισορροπία. 3νίκες η ΟΜΟΝΟΙΑ 3 ο Εθνικός και 3 ισοπαλίες. Τελευταία νίκη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δασάκι το Σεπτέμβριο του 2016 1-2 με σκορερ τον Σέρινταν. Τον Νοέμβριο του 2011 η ΟΜΟΝΟΙΑ με προπονητή τον Λάρκου πέρασε με 1-0 από το Δασάκι με σκόρερ τον Χριστοφή. Τον Σεπτέμβριο του 2012 φέραμε ισοπαλία 1-1 και ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Νεόφυτου Λάρκου στον Πάγκο της ομάδας. Τελευταία νίκη της ομάδα της Άχνας επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν τον Αύγουστο του 2015 με 1-0.
Συνολικά η προιστορία είναι συντριπτικά υπέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σε 58 παιχνίδια 37 νίκες, 14ις ισοπαλίες και 7 ήττες.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Άχνας με 4 γκολ είναι ο Πορτογάλος Μιγκελίτο ενώ από ένα σημείωσαν οι Κοστόβσκι, Κονέ και Κχουντόμπιακ.

Σήμερα θα απουσιάσει ο τιμωρημένος με κάρτες Μπόγιαν Μαρκόσκι ενώ στο όριο βρίσκονται οι Γκολμπάρ, Κυπριανού και Μπογκαντίνοφ.

Ακολουθεί για τον Εθνικό κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο.