Home TOP NEWS Ελεύθεροι υπό όρους οι Μασιάς και Κωνσταντίνου

Ελεύθεροι υπό όρους οι Μασιάς και Κωνσταντίνου


Δεν ανανεώνεται η προσωποκράτηση των δύο κατηγορούμενων Μασιά και Κωνσταντίνου. Μασιάς και Κωνσταντίνου παραπέμφθηκαν σε δίκη για τις 17/3.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για ανανέωση της κράτησης των δύο υπόπτων, η οποία έθεσε θέμα επηρεασμού μαρτύρων.

Σφοδρότατη ένσταση στο αίτημα από τον Κρις Τρινταφυλλίδη, δικηγόρου του Δημήτρη Μασιά, για την κράτηση του πελάτη του. “Αν για τέτοια αδικήματα αφήναμε υπό κράτηση θα θέλαμε 10 σωφρονιστικά ιδρύματα” ανέφερε στο δικαστήριο.

« Το αγαθό της ελευθερίας είναι με τα δευτερόλεπτα που το μετρούν όχι με τις μέρες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αθώοι ακόμα.Θέλετε να ακούσετε πως συμπεριφέρθηκαν στον Κατηγορούμενο 1; (Μασιάς) Τον πήραν Ορόκλινη, μετά Αραδίππου και μετά Λεμεσό 8 αστυνομικοί σταθμοί σε 9 μέρες.  Είναι ψιλά γράμματα η ελευθερία του.Ο κατηγορούμενος 1 είναι νυμφευμένος με δύο ανήλικα παιδιά, επιχειρήσεις, με αδέλφια και γονείς. Αναρωτιέμαι που θ φύγει να πάει. Εγώ λέω δε σκοπεύει να πάει πουθενά. Αντίθετα θέλει να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο για να καθαρίσει το όνομα του σε μια κοινωνία που τον θεωρεί ένοχο. Ανεδαφικός ο ισχυρισμός της Κατηγορούσας Αρχής. Εγώ άκουσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λέει ότι είμαστε εν μέσω καταιγίδας.»

Ο δικηγόρος του Ανδρέα Κωνσταντίνου Άντρος Πελεκάνος: «Αυτή η υπόθεση βασίζεται σε περιστασιακή μαρτυρία και όχι πραγματογνωμοσύνη. Η όλη υπόθεση βασίζεται σε μαρτυρία γνώμης. Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Οι ανακριτές ουσιαστικά καταλήγουν οι ίδιοι σε γνώμη ότι οι αποφάσεις του διαιτητή είναι λανθασμένες. Αν οι φάσεις στο ’95 ήταν πέναλτι ή δεν ήταν, αν ήταν κόκκινή ή δεν ήταν. Αυτή είναι η υπόθεση για αυτόν τον άνθρωπο. Άποψη μας ότι από το μαρτυρικό δεν υπάρχει καταδίκη, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής. Εγώ είμαι από τους πρώτους ανθρώπους που θέλω η διαφθορά στο ποδόσφαιρο να φανεί όχι όμως να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα Γνωρίζει το αρχηγείο που είναι η διαθφορά… ας παν στη διαφθορά. Είναι παντρεμένος. Η σύζυγος του δεν εργάζεται. Είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 5 μηνών και 21, είναι ο πρστάτης της οικογένειας. Δεν έχει καμία πρόθεση για φυγοδικία»

Η απόφαση του Δικαστηρίου: «Η ένσταση των δικηγόρων εδράζεται ότι και οι δύο είναι Κύπριοι υπήκοοι και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φυγοδικήσουν. Η όποια μαρτυρία έχει τεθεί ενώπιον μου είναι περιστασιακή. Οι δύο έχει τεθεί αναντίλεκτα ενώπιον μου ότι είναι Κύπριοι πολίτες, είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά και με έχουν διαβεβαιώσει οι δικηγόροι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής».

Οι δύο τέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα στην αίθουσα.