Home TOP NEWS Άκης Ιωακείμ: «Πίστευα από την αρχή ότι αυτή η ομάδα ήταν για...

Άκης Ιωακείμ: «Πίστευα από την αρχή ότι αυτή η ομάδα ήταν για πολύ ψηλά»


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και πρώην βοηθός προπονητή της ομάδας Άκης Ιωακείμ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την εξαιρετική πορεία των «πρασίνων».

Για την πορεία της Ομόνοιας: «Είναι μια πολύ καλή πορεία, η ομάδα είναι σταθερή. Είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος».

Η σταθερότητα είναι σημαντική για μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους: «Χάθηκαν αρκετοί βαθμοί από όλους αλλά επιμένω ότι η Ομόνοια είναι η πιο σταθερή ομάδα».

Τι είναι αυτό που βοηθά στο να γίνεται μια τόσο καλή πορεία: «Για να πάει καλά μια ομάδα είναι πολλοί οι λόγοι. Είναι η ποιότητα των παικτών που αποκτήθηκαν και αυτό αφορά το Νεόφυτο Λάρκου και τον Σίμο Ταραπουλούζη σε συνεργασία με τον προπονητή και είναι και οι καλές συνθήκες δουλειάς».

Η Ομόνοια έχει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος: «Στο κομμάτι των τερματοφυλάκων η Ομόνοια παίρνει όσκαρ ατυχίας αλλά και πάλι η άμυνα πάει αρκετά καλά. Η άμυνα χαρίζει τίτλους. Το άλλο που μου αρέσει πολύ είναι ότι μπαίνουν νέοι ποδοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας. Ο προπονητής του ρίχνει σε παιχνίδια δύσκολα και αυτό δείχνει ότι τους πιστεύει. Δεν τους χρησιμοποιεί σε τελειωμένα παιχνίδια».

Η Ομόνοια έχει τον καλύτερο απολογισμό στα ντέρμπι: «Πάντα τα ντέρμπι είναι τριπλής παραλλαγής αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει».

Για τη διαχείριση της πίεσης: «Πίεση υπάρχει σε όλες τις ομάδες. Είναι θέμα διαχείρισης του προπονητή και των παικτών. Το κομμάτι ψυχολογία είναι σημαντικό αλλά μας έδειξαν μέχρι στιγμής ότι μπορούν να αντέξουν την πίεση».

Για τον κόσμο ο οποίος δείχνει ότι πιστεύει στην ομάδα: «Ο κόσμος τοα απέδειξε πολλές φορές όχι μόνο στα εύκολα αλλά περισσότερο στα δύσκολα ότι είναι κοντά στην ομάδα».

Ανάμενες μια τέτοια πορεία; «Μας έδειξε η ομάδα από την αρχή ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Δεν σας κρύβω ότι πίστευα από την αρχή ότι η ομάδα ήταν για πολύ ψηλά».

Για την μάχη των πλέι οφ: «Θα γίνουν πολλά καλά παιχνίδια. Όπως είπα και πριν ο πιο σταθερός θα κερδίσει την κούρσα του τίτλου».

Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: «Και στα ψηλά και στα χαμηλά θα είναι απρόβλεπτο. Πιστεύω ότι θα πάμε μέχρι το τέλος για να κριθούν όλα».

Ξεχώρισες κάποιον από την φετινή Ομόνοια; «Είναι κρίμα να αδικήσουμε κάποια παιδιά. Το βλέπω σαν σύνολο και λέω ότι είναι πολύ καλή ομάδα».

Πηγή: sport-fm.com.cy