Home TOP NEWS «Οι παίκτες θα χρειαστούν 3 εβδομάδες προπονήσεων»

«Οι παίκτες θα χρειαστούν 3 εβδομάδες προπονήσεων»


Τη δική του ερμηνεία για το πόσος χρόνος θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές σε συνθήκες αγώνα έδωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport (104.0), ο Αντώνης Κέζος.

Ο Κύπριος γυμναστής τόνισε πως αν οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται κανονικά θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς από την μέρα που επιστρέψουν σε ρυθμό ομαδικών προπονήσεων.

Για το πως μπορούν οι ποδοσφαιριστές να κρατηθούν στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας: «Ο κάθε προπονητής φυσικής κατάστασης μπορεί να δώσει προγράμματα. Όταν όμως είσαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Όσοι μπορούν καθοδηγούν τους ποδοσφαιριστές για να κρατηθούν σε καλή κατάσταση. Μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να βρει ένα χώρο για να τρέξει, τηρώντας πάντα τους κανόνες».

Για ότι στην Ιταλία είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα: «Επειδή μιλώ και με τον Κώστα Μανωλά, εκεί είναι σε άλλο επίπεδο. Πήραν προγράμματα και δουλεύουν στο διάδρομο, σπίτι τους. Ψυχοσυναισθηματικά όμως, μπορεί να μην είσαι καλά και να σε κάνει να μην μπορείς να αποδώσεις».

Για το διάστημα που θα χρειαστεί για να γίνουν προπονήσεις, πριν από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ποδοσφαιριστών είναι ότι δεν ξέρουν πότε θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Αν επαναρχίσει για παράδειγμα στις 15 Απριλίου θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις βδομάδες για να γίνουν προπονήσεις. Αν δεν υπάρχουν οι δυνάμεις και οι προπονήσεις, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι ποδοσφαιριστές στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει με δύο παιχνίδια τη βδομάδα».

Για το ότι στην Κύπρο οι ποδοσφαιριστές θα είναι σε αδράνεια για περισσότερο από ένα μήνα, τουλάχιστον: «Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να προσπαθήσουν από μόνοι τους να δουλεύουν. Να κρατηθούν τουλάχιστον σε ένα επίπεδο. Να κάνουν προπονήσεις από μόνοι τους. Αν στις 15 Απριλίου επιστρέψουν στις προπονήσεις, θα χρειαστούν τρεις βδομάδες για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Αν κάνουν κάτι, μπορούμε να το μειώσουμε και σε δύο βδομάδες».

Για τις αναβολές αγώνων στην Κύπρο λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων: «Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η αναβολή στα πρωταθλήματα, λόγω των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη. Οι ομάδες που δεν έπαιξαν στην Ευρώπη, έκαναν προετοιμασία 8 βδομάδες και ήρθαν και τους είπαν ότι δεν θα παίξουν την 1η ή την 2η αγωνιστική και έτσι μεγάλωσε το διάστημα χωρίς επίσημο αγώνα».