Home TOP NEWS Λευκαρίτης: «Αναστολή πρωταθλημάτων… επιστροφή ακόμα και τον Φεβρουάριο»

Λευκαρίτης: «Αναστολή πρωταθλημάτων… επιστροφή ακόμα και τον Φεβρουάριο»


Ο πρώην αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και ανέφερε ότι πρέπει να ανασταλούν τα πρωταθλήματα και να επαναρχίσουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Πρέπει να προκύψει αναστολή των πρωταθλημάτων και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να αρχίσουμε ξανά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ακόμα και του χρόνου τον Φεβρουάριο. Να δοθεί ο χρόνος στις ομάδες να ετοιμαστούν . Δεν είναι εύκολο αλλά θα πρέπει αν τους δώσουμε χρόνο να επιστρέψουν, εκείνες που θα υπάρχουν μέχρι τότε γιατί για κάποιες τίθεται και θέμα βιωσιμότητας. Δεν είναι μόνο η α΄ κατηγορία, υπάρχουν και άλλες ομάδες» δήλωσε.

Γιατί δεν παίρνει την απόφαση η UEFA να αναστείλει τα πρωταθλήματα μέχρι να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε στα γήπεδα; «Υπάρχει αβεβαιότητα γι αυτό δεν παίρνει απόφαση, θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Καλά κάνει αλλά πρέπει κάποτε να πάρει απόφαση. Είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι και από μόνη της η UEFA δυσκολεύεται να πάρει αυτές τις τολμηρές αποφάσεις. Αν πάρει από μόνη της αποφάσεις ίσως να έρθει και το τέλος της».

Υπάρχει μια αδυναμία από την UEFA να πάρει τολμηρές αποφάσεις, δεν έχει την βούληση: «Η UEFA εξαρτάται από τους παράγοντες που προανέφερα σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι όπως παλιά που ήταν μόνο οι ομοσπονδίες. Τώρα έχει δύο εκπροσώπους στην εκτελεστική των  συλλόγων, άλλοι από τις λίγκες, άλλοι από τους ποδοσφαιριστές. Επίσης εκείνοι που είναι στην εκτελεστική είναι ήδη στελέχη αρκετών συλλόγων, έχουν συλλογική προέλευση».

«Εδώ συζητούσαν ποιες ομάδες θα πάνε στην Ευρώπη. Μα ποια Ευρώπη»;Εδώ μας λένε να παίζονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άνθρωποι; Θα μαρκάρουν με τα μάτια; Λένε οι Γερμανοί θα αρχίσουν χωρίς θεατές. Με τους ποδοσφαιριστές τι θα γίνει; Θα φτιάξουν τεράστια αποδυτήρια και πάγκους από το ένα κόρνερ μέχρι το άλλο για να μην είναι κοντά μεταξύ τους»;

Πηγή: sport-fm.com.cy