Home TOP NEWS Μία εύλογη απορία σε σχέση με τα συμβόλαια και αυτό που σίγουρα...

Μία εύλογη απορία σε σχέση με τα συμβόλαια και αυτό που σίγουρα ισχύει στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Πολύ καλή η απορία που εκφράζει η ιστοσελίδα themasports σε ότι αφορά στις αποφάσεις της ΚΟΠ για περικοπές μισθών. Ρωτά λοιπόν ο αρθρογράφος αν οι περικοπές ισχύουν και για τα «κρυφά» συμβόλαια των ομάδων.

Γράφει ο αρθρογράφος στην ιστοσελίδα themasports: Δεν ξέρω, αν το σκέφτηκαν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, στις διοικήσεις των σωματείων, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΠ.Το συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης (23 τοις εκατόν με αναδρομική ισχύ, για όλη την φετινή σεζόν) , αφορά μόνο τα συμβόλαια που είναι κατατεθειμένα στην ΚΟΠ ή και ισχύει και για τα δεύτερα ή τρίτα (κρυφά) συμβόλαια που διατηρούν μερικοί παίχτες με τις ομάδες τους; Ελπίζω να μην βγει κάποιος να προσπαθήσει να μας διαψεύσει, ότι δεν υπάρχουν “κρυφά” συμβόλαια, για σκοπούς αποφυγής της φορολογίας.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν τι είναι το κρυφό συμβόλαιο να διευκρινίσουμε. Στην αρχική συμφωνία που πιθανόν να γίνει μεταξύ του παίκτη και της ομάδας, περιλαμβάνεται στη μισθοδοσία και ένα πόσο… κάτω από το τραπέζι, όπως λέμε, και το οποίο δεν φορολογείται. Εννοείται ότι αυτό είναι παράνομο.

Είναι ωστόσο μία τακτική που ενδεχομένως να ακολουθείται από κάποιες ομάδες. Ξεκαθαρίζουμε ότι κάτι τέτοιο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ισχύει.

Τα ακριβή ποσά των συμβολαίων των παικτών μας είναι κατατεθειμένα στην ομοσπονδία και σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο οικονομικό έξοδο της ομάδας, όλα είναι καθαρά και ξάστερα.