Home TOP NEWS «Αυτά είναι τα δεδομένα και θα πρέπει η ΚΟΠ να αποφασίσει»

«Αυτά είναι τα δεδομένα και θα πρέπει η ΚΟΠ να αποφασίσει»


Δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Συζητήθηκε το πρωτόκολλο και οι ημερομηνίες που πρότεινε η ΚΟΠ και ζήτησε την γνώμη της επιδημιολογικής ομάδας για επανέναρξη και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η επιδημιολογική ομάδα και του Υπουργείο Υγείας είπαν που συμφωνούν και που διαφωνούν σε αυτά που παρουσίασε η ΚΟΠ σε σχέση με το τι η επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας έχουν καθορίσει ως πρωτόκολλο στις διαφορές φάσεις χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Έγινε ξεκάθαρο από πλευράς κυβέρνησης, του Προέδρου, του Υπουργείου και της επιδημιολογικής ομάδας ότι τα χρονοδιαγράμματα των διαφόρων φάσεων της έναρξης των αθλητικών πρωταθλημάτων και με τα πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί, δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν μπορεί να υπάρξει παρέκκλιση. Η επιδημιολογική ομάδα έχει αποφασίσει και έχει δώσει στην δημοσιότητα το πότε μπορούν να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα και πώς να ξεκινήσουν, με ποια πρωτόκολλα.

Αυτά είναι δεδομένα και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει η ΚΟΠ που έχει αυτοδιοίκητο, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να αποφασίσει αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι».