Home TOP NEWS «Ήταν έντιμη και υπό τις περιστάσεις σωστή η στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

«Ήταν έντιμη και υπό τις περιστάσεις σωστή η στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»


Απόλυτα ορθή χαρακτήρισε ο Αντώνης Τζιωνής την στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο θέμα της διακοπής ή επανέναρξης του πρωταθλήματος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου o πρώην πρόεδρος του Σωματείου μας τόνισε πως θα μπορούσε η διοίκηση των «πρασίνων» να δείξει πρόσωπο ψηφίζοντας «ναι» για επανέναρξη της σεζόν, καθώς γνώριζε πως το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό.

Ο Αντώνης Τζιωνής σημείωσε πως πιο αδικημένη ομάδα απ’ όλες είναι η Ομόνοια μετά την απόφαση της διακοπής, αφού δεδομένης της βαθμολογίας είχε περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ διεκδικούσε με αξιώσεις και το κύπελλο.

Αντέξαμε κ. Τζιωνή με την πανδημία, θα βγούμε πιο δυνατοί; «Είμαι σίγουρος ότι αντέξαμε και πρέπει κάποια στιγμή να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την κοινωνία που έμεινε στο σπίτι, άκουσε τους ειδικούς και αξίζουμε όλοι ένα μεγάλο μπράβο. Από τους επιδημιολόγους που μας καθοδηγούσαν μέχρι όλους εμάς που τα τηρήσαμε τόσο καιρό».

Στα του ποδοσφαίρου, μια τοποθέτηση για την απόφαση της διακοπής: «Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν το πρωτάθλημα παιζόταν και κρινόταν ο πρωταθλητής στο γήπεδο, ενώνω τη φωνή μου με αυτούς που έχουν αυτή την άποψη. Μας έχει λείψει το ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα σε εμάς που ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας. Όμως, η υγεία είναι η προτεραιότητα όλων. Συμφωνώ με την απόφαση για διακοπή, εφόσον δεν έχουν πειστεί οι ειδικοί με βάση τα πρωτόκολλα. Η υγεία δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα πρωτάθλημα και καμία συμμετοχή στην Ευρώπη».

Πώς θα απαντούσατε στην ανακοίνωση της Ανόρθωση για περί τιμοκαταλόγου; «Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα και θα πω ότι από λεπτομέρειες και συγκυρία βρέθηκε να είναι δεύτερη η Ανόρθωση με μια ελάχιστη διαφορά στη βάση της προκήρυξης. Αν συνέβαινε το ίδιο και ήταν δεύτερη η Ομόνοια θα ένιωθα την ίδια αδικία για τη δική μου την ομάδα. Όμως, η αδικία ήρθε από την πανδημία που βρήκε τον πλανήτη και τίποτα άλλο. Από την στιγμή που δεν παίχτηκαν όλες οι αγωνιστικές η αδικία είναι εκεί και είναι αναντίλεκτη. Δεν νομίζω ότι εξαγοράστηκε τίποτα στη βάση οποιοδήποτε τιμοκαταλόγου. Αποφασίστηκε στο δ.σ. της ΚΟΠ με ψήφους των σωματείων 18 υπέρ και δύο κατά. Γνωρίζοντας τους αριθμούς η Ομόνοια θα μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος».

Εννοείται εντέχνως να το ψηφίσει υπέρ της επανέναρξης ενώ ήξερε ότι η απόφαση θα ήταν διακοπή της σεζόν; «Ναι, θα μπορούσε να το κάνει, γιατί όλοι γνώριζαν τη θέση των ομάδων μικρότερων κατηγοριών και του δεύτερου γκρουπ. Σίγουρα αυτό θα ήταν χειρότερο. Η Ομόνοια θα μπορούσε να πωλήσει μούρη. Ήταν έντιμη και υπό τις περιστάσεις σωστή η στάση της Ομόνοιας, από την στιγμή που οι ειδικοί δεν το επέτρεψαν με βάση το πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Θα πάω και ένα βήμα παρακάτω. Κακώς τα δύο σωματεία επέμεναν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, από την στιγμή που οι αρμόδιοι έβλεπαν ότι υπήρχε κίνδυνος να διεξαχθεί το πρωτάθλημα».

Πάρα πολλοί επιδημιολόγοι έλεγαν ότι μπορούσε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Υπάρχουν 12 άτομα στην επιδημιολογική ομάδα στο Προεδρικό πήγαν μόνο 2-3: «Εάν το δ.σ. της ΚΟΠ μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό άλλαζε το πρωτόκολλο στις επόμενες μέρες και παρουσίαζε διαφορετικό που θα εγκρινόταν πιστεύω ότι και οι διοικούντες την Ομόνοια δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αν αδικείται κάποιος από τη διακοπή, αδικείται η Ομόνοια. Βρέθηκε η ομάδα να διεκδικεί δύο τίτλους και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είχε λιγότερες πιθανότητες να πάρει τον ένα ή και τους δύο τίτλους. Ο πρώτος έστω και με βραχεία κεφαλή έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τον τίτλο και πολλές πιθανότητες να πάρει το κύπελλο. Δεν λέω ότι δεν αδικείται η Ανόρθωση, αλλά περισσότερο αδικείται αυτός που είναι πρώτος. Πώς μπορεί να ισχυριστεί ο δεύτερος και ο τρίτος να λένε ότι αδικούνται και όχι ο πρώτος».

Ο καβγάς είναι για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ; «Ο καβγάς είναι για τη θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και οι τέσσερις ομάδες συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα υπήρχε τόσος καβγάς σήμερα».