Home TOP NEWS Σπύρος Νεοφυτίδης: “Να γίνει μία προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του κυπριακού ποδοσφαίρου”

Σπύρος Νεοφυτίδης: “Να γίνει μία προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του κυπριακού ποδοσφαίρου”


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο.

Αναλυτικά:

Για την χαλάρωση των μέτρων: «Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε γιατί αν δούμε τα αποτελέσματα και από την πρώτη κατηγορία, που φαίνεται ότι ρόλαρε το πρωτόκολο, είναι πολύ καλές οι συνθήκες ώστε να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα».

Για τις πληρωμές των παικτών: «Επειδή ήταν μικρή η διακοπή, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στα σωματεία, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία ώστε να βρίσκονται οι λύσεις σε αυτές».

Αν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα: «Εννοείται πως θα ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα. Υπάρχουν κάποιες προκηρύξεις που βγαίνουν από την αρχή της χρονιάς και πρέπει να τηρούνται. Κάποιοι μπορούν να επικαλεστούν την πανδημία και όσα έγιναν πέρσι. Όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε το συμφέρον κάποιων, αλλά το γενικό σύνολο».

Πως μπορεί να τηρηθεί ισορροπία: «Πρέπει να γίνουν έρευνες που να προβλέπουν τον ακριβή αριθμό των ομάδων που μπορεί να επιτρέψει την βιωσιμότητα του πρωταθλήματος. Αν δεν πάμε σε μοντέλο των 12 ομάδων, η επόμενη σωστή μορφή κατά την προσωπική μου άποψη, είναι οι 16 ομάδες, όχι οι 14. Εξαρτάτε βέβαια πως θα είναι η μορφή των 16 ομάδων. Θα πρέπει να πέφτουν 4 ομάδες στην Β’ κατηγορία. Θα πρέπει να υποστηριχθεί και η Β’ κατηγορία, η οποία με ένα τέτοιο μοντέλο θα προετοιμάζονται σωστά για την Α’ κατηγορία. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να υποστηριχθεί ένα τέτοιο μοντέλο».

Για την διαχείριση των τηλεοπτικών: «Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε αυτή τη διαχείριση. Αν γίνει μία έρευνα που να στηριχθεί στις ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας και γυρίζουν τα χρήματα σε αρκετές ομάδες, τότε θα ανέβει η ποιότητα του πρωταθλήματός μας. Οι ομάδες που ανεβαίνουν στην Α’ κατηγορία, θα πρέπει να έχουν ένα καλό επίπεδο και να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό. Γιατί βλέπουμε ομάδες να πέφτουν στην Β’ κατηγορία και να μην μπορούν να σταθούν ούτε εκεί. Να μην πέφτουν τα χρήματα στον «λάκκο» των μεταγραφών, αλλά να επενδυθούν στις ακαδημίες που θα δημιουργήσουν μία βάση για να στηρίζονται οι ομάδες».

Αν έχουν γίνει συζητήσεις για αυτό το θέμα: «Χρειάζεται σχεδιασμός. Να τα δούμε όλοι μαζί, η πολιτεία, η Ομοσπονδία και να γίνει μία προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτό που γίνεται σήμερα, αν θα είναι 12 ή 14 ομάδες, είναι κάτι που θα ξαναδούμε του χρόνου. Δεν βοηθάει το άθλημα».

Για τις ακαδημίες: «Έγινε πολύ καλή δράση από τον ΣΥΚΑΦ, παρουσιάστηκαν και νομίζω πως έπιασαν τόπο και θα έχουμε εξελίξεις πολύ σύντομα, πάντα με τα απαραίτητα πρωτόκολλα και μέτρα».