Home TOP NEWS Νίκος Εγγλέζου: «Αρκέτα μέλη μας με Κορονοϊό, γι’ αυτό χρειάζονται ξένοι»

Νίκος Εγγλέζου: «Αρκέτα μέλη μας με Κορονοϊό, γι’ αυτό χρειάζονται ξένοι»


Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, Νίκος Εγγλέζου.

Για τη συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ: «Δεν μας ανακοίνωσε η Ομοσπονδία πως έρχονται ξένοι διαιτητές. Συζητήσαμε και είδαμε πως δεν βγαίνουν οι αριθμοί για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς σήμερα που μιλούμε υπάρχουν αρκετά μέλη με κορωνοϊό και άλλοι που είναι καραντίνα. Γι’ αυτό και από κοινού καταλήξαμε στο ότι χρειάζονται ξένοι. Έχουμε διαιτητές στο κρεβάτι εδώ και μια εβδομάδα. Μπορεί να περάσουν τον κορωνοϊό και να μην είναι σε θέση να διαιτητεύουν. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης μικρότεροι από τη Β’ κατηγορία γιατί δεν έχουν άδεια για να σφυρίζουν παιχνίδια με VAR. Καταλήξαμε πως θα πρέπει να έρθει ένας αριθμός ξένων για να μας βοηθήσουν. Αν είχαμε παιχνίδια αυτή την εβδομάδα θα είχαμε προβλήματα με τους διαιτητές».

Γιατί είναι μικρός ο αριθμός των διαιτητών: «Ένεκα και της πανδημίας δεν μπόρεσαν να έρθουν ειδικοί από το εξωτερικό και να πάρουν άδεια διαιτητές από τη δεύτερη κατηγορία. Δεν μπορούμε τώρα να ανεβάσουμε διαιτητές από την Β’ κατηγορία. Είναι μια πραγματικότητα. Έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα αλλά υπάρχουν ειδικοί που το χειρίζονται και είναι καθήκον τους».

Για το αν υπάρχουν νεαροί διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν και αφού πάρουν άδειες: «Υπάρχει και η θέληση και οι ικανότητες σε συναδέλφους μικρότερων κατηγοριών. Θα πάρουν τις ευκαιρίες νομίζω και είναι στο χέρι τους να το εκμεταλλευτούν».

Για το αν θα επιστρέψουμε μόνο στους Κύπριους διαιτητές σε 2-3 εβδομάδες και αν δεν υπάρχουν κρούσματα: «Δεν είναι απλό θέμα αυτό. Σήμερα είναι ο Χ με κορωνοϊό, αύριο είναι ο Ψ. Είναι κάτι που θα το δούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες».

Αν υπάρχει εμπιστοσύνη από την ΚΟΠ στους διαιτητές: «Υπάρχει και το έδειξαν έμπρακτα. Και δεν έρχονται τώρα ξένοι γιατί πίεσαν οι ομάδες, μιας και πίεζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι θέμα αριθμών τώρα».

Για το VAR και τα λάθη: «Δεν γίνεται ο διαιτητής να ζητά όποτε θέλει το VAR. Ο διαιτητής λειτουργεί όπως παλιά. Αν οι άνθρωποι στο βαν δουν ξεκάθαρο λάθος τότε καλούν τον διαιτητή. Τα λάθη που γίνονται είναι σε ποσοστό που υπάρχει ανά το παγκόσμιο. Σε όλο τον κόσμο γίνονται λάθη. Δεν μπορώ να κρίνω αν βιαστήκαμε ή όχι για το VAR, αλλά νομίζω πως έχει διορθώσει κατά πολύ κάποια λάθη, χωρίς όμως να τα μηδενίσει».

Για τον κ. Μάζιτς: «Νομίζω αλλάξαμε επίπεδο. Αν μου έλεγαν πριν ένα χρόνο πως θα ερχόταν ο κ. Μάζιτς για εμάς θα γελούσα και θα έφευγα. Δεν θα πίστευα πως η Ομοσπονδία θα μπορούσε να έρθει εδώ. Όμως είναι εδώ και αυτό δείχνει πως η Ομοσπονδία θέλει να πετύχει σε αυτό το κομμάτι».