Home TOP NEWS Φίλιππος Δημητρίου: “Μόνο καθαρά από την ΟΜΟΝΟΙΑ εξαρτάται ο τίτλος αυτή τη...

Φίλιππος Δημητρίου: “Μόνο καθαρά από την ΟΜΟΝΟΙΑ εξαρτάται ο τίτλος αυτή τη στιγμή”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φίλιππος Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή «Derby» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6, με παρουσιαστές τους Πανίκο Χατζηλιασή και Ανδρέα Κάντηλο, για την προσπάθεια της ομάδας μας να κατακτήσει τον τίτλο στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο «αιώνιος» αντίπαλος, ΑΠΟΕΛ: «Δεν είναι ότι καλύτερο για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικά. Όπως ήταν η Ομόνοια τόσα χρόνια, δυσκολευόταν αρκετά, δεν απολάμβανες παιχνίδι, το ίδιο και τώρα με τον ΑΠΟΕΛ. Όσες πιο δυνατές ομάδες είναι, τόσο το καλύτερο ποδόσφαιρο θα βλέπουμε».

Αν πιστεύει ότι, με δεδομένα τα οικονομικά θέματα, θα μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να επανέλθει σύντομα στις επιτυχίες: «Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να επανέλθει σύντομα, εκτός αν φανούν τόσο τυχεροί και βρουν τους παίκτες τους σωστούς, διότι μπορείς να βρεις με χαμηλή τιμή παίκτες. Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ σε κάποια φάση κάτι θα βρει, έχει ανθρώπους δυνατούς».

Αν μπορεί ο Απόλλωνας μπορεί να ρίξει την Ομόνοια από την κορυφή: «Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή η Ομόνοια είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Δείχνει σοβαρότητα, ένα υγιές κλίμα μες την ομάδα γενικά. Πιστεύω ότι έχει τον πρώτο λόγο. Ο Απόλλωνας είναι εξίσου καλή ομάδα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

Πιστεύει ότι θα κριθεί ο τίτλος στην τελευταία αγωνιστική και τον αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια: «Εγώ δεν θα ήθελα να φτάσω σε εκείνο το σημείο, αλλά από ότι φαίνεται τα πράγματα προς εκεί πάμε».

Για τον Μποτεάκ: «Είναι τυχερή η Ομόνοια που έχει έναν τέτοιο παίκτη, εμβέλειας και ποιότητας. Έδειξε καθαρά τα τελευταία παιχνίδια τη διαφορά».

Με την επιστροφή Χούμποτσαν μετά την τιμωρία, βγάλεις τον Λανγκ; Πώς το χειρίζεσαι; «Είναι δύσκολο το έργο του προπονητή όταν έχει έτσι παίκτες. Σίγουρα θα σε προβληματίσει διπλά και τριπλά με ποιον θα ξεκινήσεις. Με όποιον κι αν ξεκινήσει νομίζω θα του βγει. Ο Χούμποτσαν είναι από τους καλούς, μου άρεσε από την αρχή. Δίνει πολλή βοήθεια στην ομάδα».

Για τον Τσέποβιτς: «Είναι ένας καθαρόαιμος σέντερ φορ. Βρίσκει την ευκαιρία και την αξιοποιεί. Τα λίγα παιχνίδια που έπαιξε και είναι πρώτος σκόρερ, λέει πολλά».

Αν φοβάται ότι δεν θα πάει καλά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές: «Φοβάμαι την ομάδα μου, εννοώ μόνο καθαρά από την Ομόνοια εξαρτάται ο τίτλος αυτή τη στιγμή. Έχουμε τον πρώτο λόγο. Είναι επικεφαλής και πείθει. Έχει μία σταθερότητα».

Για τον Φαμπιάνο: «Είναι μεγάλη μορφή. Είναι μία από τις παρουσίες που έδωσαν τη διαφορετική δυναμική στην ομάδα».

Για τον Κούσουλο: «Είναι αστέρι».

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, η ΑΕΛ θα είναι λαβωμένο θηρίο: «Όπως και να έχουν τα πράγματα. Είτε ήταν σε καλή κατάσταση, είτε τώρα που έχει ήττες, δεν παύει να είναι μία καλή με τσαγανό ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι δυνατή ομάδα, δεν είναι ευκαταφρόνητη».