Home TOP NEWS Κ. Κωνσταντινίδης: “Αν εξαναγκάσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ… Θα είναι πλήγμα για το ΓΣΠ”

Κ. Κωνσταντινίδης: “Αν εξαναγκάσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ… Θα είναι πλήγμα για το ΓΣΠ”


Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, πρώην πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Σχετικά με το γηπεδικό ζήτημα: «Είναι γεγονός ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έχουμε πολλά γήπεδα για τα ευρωπαϊκά. Είναι ευχάριστο που λύθηκε, όμως υπάρχει και το θέμα με τις εγχώριες διοργανώσεις. Και για τα άλλα σωματεία υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή. Τη χρονιά που μας πέρασε  υπήρχε σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα με τον κορονοϊό δεν μπορεί το Σωματείο να συνεχίζει να πληρώνει τα υπέρογκα ποσά. Πρέπει να αναπνεύσουν οικονομικά τα Σωματεία.  Οι συμφωνίες παραμένουν ως έχουν. Μου έχουν πει ότι έχουν χαρίσει στην Ομόνοια γύρω στις 25 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει να βοηθηθούν και τα Σωματεία γιατί θα υπάρχει πρόβλημα.»

Όταν ήταν πρόεδρος: «Πληρώναμε τεράστια ποσά αλλά και τώρα όταν πληρώνεις 400 χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχεις εισόδημα είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου θα πρέπει να εξευρεθεί λύση. Οπωσδήποτε είναι ισότιμες και θα πρέπει και το ΑΠΟΕΛ να πληρώνει τα ίδια λεφτά με την Ομόνοια. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει να πληρώνουν ισότιμα ποσά.»

Για τα γήπεδα: «Στη Λεμεσός θα έπρεπε να είχαν παίξει προ πολλού σε νέο γήπεδο. Είχαμε αποφασίσει τότε σαν ΚΟΑ να τους κατασκευάσουμε γήπεδο και δεν δέχθηκαν. Ήρθε το Σωματείο του Απόλλωνα και έλεγε ότι μπορεί η ΑΕΛ να συμμαχήσει με ο Άρη. Αερολογίες γιατί θα ήταν ιδιοκτησία του ΚΟΑ το γήπεδο. Πήγαμε χρόνια πίσω».


«Αν εξαναγκάσουν την Ομόνοια να αποταθεί κάπου αλλού για να παίξει θα είναι πλήγμα για το ΓΣΠ. Γι’ αυτό επιμένω ότι πρέπει να εξευρεθεί η λύση για να διευκολυνθούν οι ομάδες να παίξουν.»

Για το Μακάρειο: «Δε χωράει άλλη ομάδα τώρα, θα παίζουν τρεις ομάδες εκεί και δεν μπορεί να πάει η Ομόνοια. Πρέπει είτε να γίνει ανακαίνιση είτε να γκρεμιστεί και να χτιστεί άλλο γήπεδο.»