Home TOP NEWS Η ΟΜΟΝΟΙΑ το ρεκόρ συνεχόμενων Ευρωπαϊκών συμμετοχών και οι μεγαλύτερες επιτυχίες

Η ΟΜΟΝΟΙΑ το ρεκόρ συνεχόμενων Ευρωπαϊκών συμμετοχών και οι μεγαλύτερες επιτυχίες


Ανάρτηση από το γραφείο τύπου της ομάδας μας με ένα στατιστικό το οποίο δίνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ την πρωτιά. Είναι η ομάδα με 17 συνεχόμενες Ευρωπαϊκές παρουσίες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην χώρα μας.

Αναλυτικά:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα ποδοσφαίρου από την περίοδο 1965-66 και είναι η κυπριακή ομάδα με το ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών (17). Από τη σεζόν 1975-76 έως μέχρι το 1991-92 η ομάδα μας αγωνιζόταν ανελλιπώς κάθε χρόνο στην Ευρώπη!

Από το 1965 μέχρι και σήμερα το «τριφύλλι» έχει αγωνιστεί σε 144 ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Από το Κύπελλο Κυπελλούχων και Κύπελλο Πρωταθλητριών, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο Champions League και στο Europa League, ενώ μετρά ήδη δύο παρουσίες σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Άντβερπ με 4-2 ήταν 52η στην Ευρώπη. Επίσης, οι «πράσινοι» εξήλθαν 26 φορές ισόπαλοι και δέχθηκαν 67 ήττες.

Επιτυχίες όπως το 4-0 επί του Άγιαξ, το 4-2 επί της Σλάβιας Σόφιας, το 3-1 επί της Ραπίντ Βιέννης, το 2-1 επί της Σάλτσμπουργκ, το 3-0 απέναντι στην Ντε Χάαγκ, το 0-1 κόντρα στην ΑΕΚ Αθηνών, το 1-0 απέναντι στη Γιαγκελόνια, το 0-2 εκτός έδρας με τη Λέγκια, η επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα, το 2-1 σε βάρος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και το 4-2 επί της Άντβερμπ μένουν για πάντα στην ιστορία και χαραγμένες στη μνήμη μας.