Home TOP NEWS O χορός εκατομμυρίων και οι μεταγραφές της Ρόγιαλ Άντβερπ

O χορός εκατομμυρίων και οι μεταγραφές της Ρόγιαλ Άντβερπ


Η ιστοσελίδα 24spors.com.cy σε άρθρο της ασχολείται με την Ρόγιαλ Άντβερπ την οποία θα βρει μπροστά της η ομάδα μας αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Φλόρα Ταλίν. Το δημοσίευμα αναφέρει για τον χορό των εκατομμυρίων των Βέλγων και για κάποιες μεταγραφές τους.

Αναλυτικά:

Επόμενη στάση Ανβέρπ για την Ομόνοια… υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αποκλείσει την Φλόρα Ταλίν και προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρουά Λιγκ.

Μπορεί σαν όνομα οι Βέλγοι να μην λένε κάτι, αλλά ρίχνοντας κανείς μια πιο αναλυτική ματιά στην «The Great Old», θα φτάσει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι τη περσινή αγωνιστική περίοδο έφτασε μέχρι και τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα Βελγίου… σημειώνοντας έτσι τη καλύτερη επίδοση στη σύγχρονη ιστορία της. Τη σεζόν 2019-2020 η Αντβέρπ στέφθηκε κυπελλούχος Βελγίου, κερδίζοντας στον τελικό την Κλαμπ Μπριζ με 1-0.

Πρόκειται για ομάδα που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια της χώρας της το 2016-2017 και η οποία κάνει σταθερά βήματα προόδου… για να φτάσει φέτος σε σημείο να ξοδέψει περισσότερα από τα 13 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές!

Αυτό το ποσό έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής η Αντβέρπ, η οποία προφανώς και έχει προϋπολογισμό απλησίαστο… για τις κυπριακές ομάδες.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά πως κινήθηκαν οι Βέλγοι στο μεταγραφικό παζάρι:

Η πιο ακριβή μεταγραφή που έγινε είναι ο 20χρονος ακραίος επιθετικός Μπαλικουίσα, ο οποίος αποκτήθηκε για 6 εκατομμύρια ευρώ από την Μπράγκα.

Από 2 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε Κολωνία και Φενερμπαχτσέ για την απόκτηση των Λούις Βερστράετε και Μίκαελ Φρέι, αντίστοιχα. Ο πρώτος είναι 27χρονος Βέλγος αμυντικός μέσος, ενώ ο δεύτερος είναι 26χρονος Ελβετός επιθετικός.

Επίσης, από 1,5 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για τον Αλχασάν Γιουσούφ, στην Γκέτεμποργκ, αλλά και για τον Βίκτορ Φίσερ στην Κοπεγχάγη.

Ο Γιουσούφ είναι 20χρονος Νιγηριανός, που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, ενώ ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής των Δανών, είναι 27χρονος ακραίος επιθετικός, που προέρχεται από τις ακαδημίες του Άγιαξ και μεταξύ άλλων πέρασε και από την Πρέμιερ Λιγκ, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο.

Στις πιο πάνω μεταγραφές πρέπει να προσθέσουμε πως δεν ξεκαθαρίζεται η συμφωνία που έγινε μεταξύ των Άστον Βίλα, Οστάνδης και Έουπεν για την παραχώρηση των Μπγιορν Ένγκελς, Τζέλε Μπατάλιε και Ντε Γολφ, αντίστοιχα.

Αυτό το καλοκαίρι αποκτήθηκε μεταξύ άλλων και ως ελεύθερος o Ντίνις Αλμέιδα.

Ουσιαστικά, τα λεφτά που έδωσαν οι Βέλγοι στο τρέχων μεταγραφικό παζάρι αποτελούν ρεκόρ για την ομάδα, η οποία δείχνει με τις κινήσεις της ότι έχει ανέβει για τα καλά επίπεδο, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Πηγή:24sports.com.cy