Home TOP NEWS Ευαγόρας Χριστοφή: “Έκανε και καλές και κακές επιλογές ο προπονητής…”

Ευαγόρας Χριστοφή: “Έκανε και καλές και κακές επιλογές ο προπονητής…”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Ευαγόρας Χριστοφή, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα για το διαζύγιο της ομάδας με τον Χένινγκ Μπεργκ.


Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την αποδέσμευση του Μπεργκ: «Η αλήθεια είναι πως όταν μια ομάδα δεν πάει καλά και δεν φτάνει στους στόχους της και ειδικά για την περσινή πρωταθλήτρια να μένει εκτός εξάδας είναι πολύ σοβαρό. Ο Μπεργκ είχε καλό όνομα στον κόσμο της Ομόνοιας και φαινόταν πολύ δυνατός στη θέση του. Τώρα αυτοί που πήραν την απόφαση ξέρουν, όμως η αλήθεια είναι πως οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα. Ο Μπεργκ ήρθε μαζί με τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος από πλευράς του όταν ήρθε έδωσε μια οικονομική ηρεμία και ασφάλεια. Είναι μεγάλο γεγονός να δουλεύεις και να νιώθεις ασφάλεια και ότι ζητήσεις θα το έχεις. Αυτό δεν το είχαν προηγούμενοι προπονητές της ομάδας και ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα του Μπεργκ. Έκανε και καλές και κακές επιλογές ο προπονητής. Εντάξει ήταν και το θέμα των τραυματισμών, όμως οι επιλογές που κάνει ένας προπονητής καθορίζουν και το μέλλον της ομάδας αλλά και του ιδίου».

Για το χρονικό του διαζυγίου: «Εγώ ξαφνιάστηκα γιατί περίμενα ότι θα τελειώσει τη σεζόν. Όπως εμείς μιλάμε από μακριά. Αυτή η ομάδα έχει κάνει ένα προϋπολογισμό και είναι μεγάλη αποτυχία να μην είναι στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικά τα λεφτά. Τα τελευταία δύο χρόνια η Ομόνοια είχε σοβαρά έσοδα και τώρα ο ιδιοκτήτης βλέπει πως αυτά τα έσοδα εξαρτώνται από το κύπελλο, γι’ αυτό προσπάθησε να κάνει κάτι για να ταρακουνήσει τα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το κόλπο του προέδρου του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Τερμάτιζε το πρωτάθλημα και άλλαζε τρεις και τέσσερις προπονητές. Το έκανε γιατί πίστευε ότι θα ταρακουνούσε κάτι. Δεν λέω πως είναι σωστό, όμως είναι πως σκέφτονται τη δεδομένη στιγμή. Το αποτέλεσμα τους κρίνει».

Για το νέο τεχνικό: «Δεν ξέρω τι θα κάνουν με τον νέο προπονητή, όμως αν έρθει και αποτύχει στο κύπελλο θα ξεκινήσει με ένα μείον τη νέα σεζόν. Τη φιλοσοφία δεν την αλλάζει κανένας. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και να δίνεται στους νέους Κύπριους παίκτες. Έχει νεαρούς που μπορεί να τους αδικήσαμε φέτος»