Home TOP NEWS Ο Φαμπιάνο καταρρίπτει τη στατιστική

Ο Φαμπιάνο καταρρίπτει τη στατιστική


Ενδιαφέροντα στατιστικά που αφορούν στους τερματοφύλακες και το μέσο όρο στις αποκρούσεις πέναλτι, παραθέτει η ιστοσελίδα gipedo.com.cy.

Ο Τερματοφύλακας μας, Φαμπιάνο, καταγράφει στην ΟΜΟΝΟΙΑ στατιστικά, στη σχετική κατηγορία, πολύ πάνω από τον γενικό μέσο όρο παγκοσμίως.

Αναλυτικά:

Η Ομόνοια κατέκτησε το βράδυ της Τετάρτης το κύπελλο κι εξασφάλισε θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο για τρίτη (και διαδοχική) σεζόν, με τρόπο πανομοιότυπο των δύο προηγούμενων προκρίσεών της: επικρατώντας σε διαδικασία των πέναλτι.

Κοινό στοιχείο των τριών περιπτώσεων, ο Φαμπιάνο. Όπως ήταν και στον αγώνα σούπερ καπ με την Ανόρθωση! Τις τέσσερις φορές που τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι, ο Βραζιλιάνος «κέρβερος» ήταν καταλυτικός. Και με το ποσοστό των αποκρούσεών του… καταρρίπτει τον «νόμο» της στατιστικής!

Σύμφωνα με έρευνες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, το 75,5% των πέναλτι γίνεται γκολ, ενώ το 17,5% των εκτελέσεων αποκρούονται από τον τερματοφύλακα (4% έξω, 3% δοκάρι). Κάτι που σημαίνει πως βγάζοντας εκτός κουβέντας τα άστοχα και απομονώνοντας τα πέναλτι που εκτελούνται εντός εστίας, οι τερματοφύλακες αποκρούουν το 18,8%.

Ο αριθμός αυτός ισχύει όμως για τους υπόλοιπους. Για τον Φαμπιάνο, όχι!

Εάν συνοπολογίσουμε και τον αγώνα με την Αντβέρπ στα πλέι οφ του Europa League (η μοναδική φορά που η Ομόνοια με τον Φαμπιάνο ηττήθηκε στα πέναλτι), ο Βραζιλιάνος βρέθηκε αντιμέτωπος με 26 εκτελέσεις πέναλτι. Τα 24 από αυτά εκτελέστηκαν εντός εστίας (ένα άστοχο η Φλόρα, ένα δοκάρι ο Εθνικός) και ο Φαμπιάνο απέκρουσε τα εννέα!

Οι εννέα αποκρούσεις στα 24 πέναλτι αντιστοιχούν σε ποσοστό 37,5%, ακριβώς διπλάσιο, δηλαδή, του παγκόσμιου μέσου όρου (18,8%)!