Home TOP NEWS Η παρουσία στη Ρόσενμποργκ, οι μεταγραφές του και η κορυφαία πώληση

Η παρουσία στη Ρόσενμποργκ, οι μεταγραφές του και η κορυφαία πώληση


Ήρθε στην Κύπρο για να αναλάβει την ΟΜΟΝΟΙΑ, εφτά μήνες μετά την απομάκρυνση του από το Τροντχάιμ.  Άφησε την Ρόσενμποργκ στην 9η θέση αποχωρώντας μετά το εκτός έδρας ισόπαλο 2-2 με τη Στάμπαεκ για την 11η αγωνιστική κι ενώ είχε μαζέψει 13 βαθμούς. Είχε καταγράψει μέχρι εκείνο το σημείο 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ήταν ωστόσο προπονητής στην Ρόζενμποργκ και τη χρονιά που προηγήθηκε και με αυτόν στον πάγκο είχε τερματίσει στην 3η θέση με 56 βαθμούς και απολογισμό 16 νικών, 8 ισοπαλιών και 6 χαμένων αγώνων. Ήταν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα το περασμένο καλοκαίρι. Έπαιξε στα προκριματικά του Κόνφερενς. Απέκλεισε στον 2ο προκριματικό γύρο την Κρουσέιντερς της Βορείου Ιρλανδία στην παράταση ενώ αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από την Χαρτς Σκωτίας με μία νίκη και μία ήττα και συνολικό σκορ 4-3 κατά.

Στην εποχή Ρέκνταλ η Ρόσενμποργκ ξόδεψε 5.5 εκατομμύρια για μεταγραφές με ακριβότερους, τον Δανό επιθετικό Κάσπερ Τένγκστεντ και τον Καναδό εξτρέμ Τζάιντεν Νέλσον. Αμφότεροι αγοράστηκαν 1 εκατομμύριο από Χόρσενς και Τορόντο αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ τους 15 παίκτες που αποκτήθηκαν από τη Ρόσενμποργκ επί εποχής Κίετιλ Ρέκνταλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 22χρονος Τένγκστεντ πωλήθηκε λίγους μήνες αργότερα στην Μπενφίκα για 7 εκατομμύρια.