Home Uncategorized Από τα 329 δολάρια θα ξεκινά η τιμή του iPad Mini

Από τα 329 δολάρια θα ξεκινά η τιμή του iPad Mini


Οι πρώτες φήμες για την τιμή του νέου iPad Mini είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από μια εβδομάδα, από τη γερμανική ιστοσελίδα mobilegeeks και μάλλον επιβεβαιώνονται, έστω και ανεπίσημα με δημοσίευμα του 9to5Mac.

Σύμφωνα με τη νέα διαρροή, η τιμή της συσκευής θα ξεκινά από τα 329 δολάρια (252 ευρώ) στην οικονομική της έκδοση.

Πέρα από το γεγονός πως οι νέες πληροφορίες διαψεύδουν παλαιότερες φήμες που ήθελαν η τιμή του να ξεκινά από τα 199 δολάρια, παρατηρείται μια πιθανή αστοχία στην τιμολογιακή πολιτική της Apple.

Οι κύριοι ανταγωνιστές του Mini, όπως το Nexus 7 και το Kindle Fire HD κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τα 300 δολάρια, ξεκινώντας από τα 199. Δεν θα ήταν λογικό η Apple να το κοστολογήσει χαμηλότερα προκειμένου να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό;

Εάν οι νέες φήμες αληθεύουν, μάλλον η εταιρεία πιστεύει πως θα καταφέρει να προσελκύσει αρκετούς καταναλωτές, παρά τη διαφορά των 100-120 δολαρίων στην τιμή των συσκευών. Αυτό σκοπεύει να το κάνει προωθώντας τη ως ένα κορυφαίο προϊόν και όχι ως μια low-end, «οικονομική» συσκευή όπως το Nexus 7 ή το Kindle Fire HD.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι συσκευές αυτές θα πρέπει να θεωρούνται κατώτερης ποιότητας. Απλά η Apple μπορεί να πιστεύει πως η ελαφρώς υψηλότερη τιμή του iPad Mini θα κάνει τους καταναλωτές να το θεωρήσουν πιο ποιοτικό από τους ανταγωνιστές.

Εκτός από αυτήν την πιθανότητα, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψη μας και το κόστος παραγωγής της συσκευής.

Αναλυτής της KGI Securities σε δηλώσεις του στο AppleInsider είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το κόστος κατασκευής της οικονομικής έκδοσης της συσκευής μπορεί να φτάνει και τα 195 δολάρια (149 ευρώ).

Υπολόγισε πως η οθόνη του κοστίζει στην Apple 56,50 δολάρια και η logic board 54 δολάρια για την έκδοση WiFi και 70 δολάρια για την έκδοση 4G/LTE.

Με βάση αυτά τα νούμερα, το κέρδος της Apple από κάθε iPad Mini ανέρχεται μεταξύ του 35% και του 51% ανάλογα με την έκδοση της συσκευής. Συγκριτικά, το κέρδος της εταιρείας από κάθε iPad είναι μεταξύ 37%-41% ενώ για κάθε iPhone 5 είναι αρκετά πιο υψηλό, μεταξύ 65%-72%.

Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος της αυξημένης τιμής, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε την αποδοχή που θα γνωρίσει το iPad Mini όταν κυκλοφορήσει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του επόμενου μήνα.

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr