Home Uncategorized Βρέθηκε μήνυμα ταχυδρομικού περιστεριού από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Βρέθηκε μήνυμα ταχυδρομικού περιστεριού από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

http://www.astra.com.cy/images/peristeri_b_pp.jpg


Ένας συνταξιοδοτημένος αξιωματικός στην Αγγλία έμεινε έκπληκτος όταν ξεκίνησε να καθαρίζει την καμινάδα του σπιτιού του, καθώς ανακάλυψε ένα μυστικό 70 χρόνων. Ο λόγος για το σκελετό ενός ταχυδρομικού περιστεριού που μετέφερε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα στο πόδι του.

Όπως αναφέρει το Huffingtonpost, o 74χρονος David Martin, βρήκε το σπουδαίο εύρημα κατά τη διάρκεια ανακαίνισης του τζακιού του, στο σπίτι του στην περιοχή Surrey, κοντά στην οποία ο στρατηγός Bernard Montgomery, σχεδίαζε την απόβαση στη Νορμανδία, σε ξενοδοχείο της περιοχής Reigate.

«Θα μπορούσε να είναι ένα μυστικό μήνυμα για αυτόν. Ελπίζω να είναι κάτι ενδιαφέρον και θα είναι εκπληκτικό αν ανακαλύψουμε μία άγνωστη λεπτομέρεια από μία τόσο σημαντική πτυχή της βρετανικής ιστορίας» δήλωσε ο Martin.

Σημειώνεται ότι τα ταχυδρομικά περιστέρια χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα, ώστε να μεταφέρουν μηνύματα, ενώ η κάψουλα που βρήκε ο συνταξιούχος είναι αντίστοιχη με εκείνη που χρησιμοποιούσαν τα βρετανικά στρατεύματα κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκτιμάται ότι το άτυχο πτηνό έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις της καμινάδας του σπιτιού, αλλά οι ειδικοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία αφότου αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα, το οποίο ήταν και απόρρητο.

Πηγή:lifo.gr