Home Uncategorized Η Vuzix παρουσίασε το δικό της «Project Glass»

Η Vuzix παρουσίασε το δικό της «Project Glass»

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1231.jpeg


Η εταιρεία Vuzix παρουσίασε ένα ζευγάρι γυαλιά που σύντομα θα αποτελέσουν τον πρώτο ανταγωνιστή του Google Glass. Πρόκειται για το Vuzix Smart Glasses M100, έναν υπολογιστή με Android Ice Cream Sandwich που φοριέται σχεδόν όπως το Google Glass και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2013.

Με εμφάνιση που θυμίζει ένα υπερμεγέθες ακουστικό Bluetooth, το Μ100 αποτελείται από μια μικρή οθόνη στο ύψος του ματιού, ενσωματώνει τεχνολογίες WiFi, Bluetooth, κάμερα HD ποιότητας 720p και αισθητήρες κίνησης.

Μπορεί να δουλέψει σε συνεργασία με ένα smartphone Android ή iOS για την εκτέλεση ακόμα και augmented reality εφαρμογών. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν κλήσεις, φωτογραφίες, πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και πλοήγηση μέσω προγραμμάτων όπως το Google Maps.

Σύμφωνα με την εταιρεία κάθε εφαρμογή smartphone που μπορεί να προβάλλει εικόνα σε εξωτερική οθόνη θα υποστηρίζεται, ενώ πέρα από μικρόφωνο και ακουστικό η συσκευή διαθέτει επίσης γυροσκόπιο, GPS και ψηφιακή πυξίδα.

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1158.jpeg

Η μικρή οθόνη του διαθέτει ανάλυση WQVGA με αναλογία 16:9 και στο μάτι φαίνεται περίπου στο μέγεθος μιας οθόνης τεσσάρων ιντσών από απόσταση περίπου 35 εκατοστών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό μάτι, ενώ διαθέτει φωτεινότητα 2.000 nits, ιδανική για χρήση ακόμα και σε περιβάλλον με υψηλό φωτισμό.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή και η διαθεσιμότητα της συσκευής, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στους επόμενους μήνες.

Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία θα την παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2013, στις 8 με 11 Ιανουαρίου του 2013, οπότε και ίσως μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr