Home Uncategorized Ικανοποίηση για το θήραμα, δυσφορία για τις ψηλές θερμοκρασίες(videos)

Ικανοποίηση για το θήραμα, δυσφορία για τις ψηλές θερμοκρασίες(videos)


Πλάνα από την εξόρμηση των κυνηγών στην Πάφο:

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 47 χιλιάδες κυνηγοί της Κύπρου με αφορμή το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας που ξεκινά αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Στόχος όλων το πολυπόθητο ΚΟΤΑ, το οποίο είναι δύο λαγοί, πέντε περδίκια και μία φραγκολίνα.

Χθες στα καταστήματα κυνηγετικών ειδών επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Δεκάδες κυνηγοί αψηφώντας την οικονομική κρίση έσπευσαν για να προμηθευτούν φυσίγγια, στολές, άρβυλα και ότι άλλο θα χρειαστούν για τις 17 συνολικά εξορμήσεις που θα ακολουθήσουν.

Για σκοπούς κυνηγίου έχουν απελευθερωθεί και 120 χιλιάδες περδίκια από εκτροφεία

Επί ποδός θα βρίσκονται  και δεκάδες αστυνομικοί και θηροφύλακες, οι οποίοι προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε οποιασδήποτε μορφής παρανομία.

Δεν αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί ούτε στη φετινή κυνηγετική περίοδο

Με τρεις σοβαρούς τραυματισμούς κυνηγών σημαδεύτηκε η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για το λαγό και το περδίκι.

Σε μία μάλιστα περίπτωση χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ επιστρατεύθηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας για τη μεταφορά του τραυματία κυνηγού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Στο πρώτο ατύχημα τραυματίστηκε από σφαιρίδια στο πρόσωπο και το σώμα άνδρας ηλικίας 54 ετών που κυνηγούσε στο Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας, ενώ στο δεύτερο τραυματίστηκε στο πόδι από εκπυρσοκρότηση του κυνηγετικού του όπλου άνδρας επίσης 54 ετών που είχε πάει για κυνήγι στο Πολέμι της επαρχίας Πάφου.

Στην τρίτη περίπτωση κυνηγός ηλικίας 30 ετών γλίστρησε σε περιοχή του Αγίου Μάμαντος στη Λεμεσό με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να υποστεί κάταγμα στο πόδι και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του ελικοπτέρου της Αστυνομίας για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Συλλήψεις για λαθροθηρία

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για πάταξη της λαθροθηρίας που διεξήχθη μεταξύ των ωρών 2 μ.μ. – 6 μ.μ. χθες, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πόλης Χρυσοχούς σε συνεργασία με το Ταμείο Θήρας διενήργησαν έρευνες με δικαστικά εντάλματα σε 6 κατοικίες στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία 67χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια οκτώ ζωντανές φάσσες σε κλουβί και μία πέρδικα σε θάλαμο. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στην οικία 65χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εφτά περδίκια και μία φάσσα σε θάλαμο.

Ο 67χρονος και 65χρονος αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξάλλου, σε έρευνα που έγινε χθες με δικαστικό ένταλμα, από μέλη του Ταμείου Θήρας και του Αστυνομικού Σταθμού Κλήρου, σε οικία στην επαρχία Λευκωσίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, 15 φονευμένα περδίκια.

πηγή: ant1iwo