Home Uncategorized Σε κατάσταση πολέμου και πάλι η Λωρίδα της Γάζας

Σε κατάσταση πολέμου και πάλι η Λωρίδα της Γάζας

http://www.astra.com.cy/images/lwrida_tis_gazas.jpg


Σε κατάσταση πολέμου βρίσκεται και πάλι η Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ πλήττει και σήμερα, από το πρωί, στόχους στη Γάζα, ενώ ισραηλινές δυνάμεις κινούνται προς τα σύνορα, γεγονός που δείχνει ότι ετοιμάζεται χερσαία εισβολή στην παλαιστινιακή περιοχή.

Όπως μεταδίδεται, ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει το «πράσινο φως» για την ανάκληση μέχρι και 30.000 εφέδρων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών της Χαμάς Ισλάμ Σαχουάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έγιναν 130 επιδρομές στη διάρκεια της νύκτας”, και πλήγηκαν δεκάδες στόχοι στην πόλη της Γάζας.

Από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς και τα πλήγματα εκατέρωθεν, έχασαν τη ζωή τους 15 παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους βρέφη και παιδιά και τρεις Ισραηλινοί, ενώ περισσότερα από εκατό άτομα τραυματίστηκαν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ προειδοποίησε με ισχυρότερη ισραηλινή αντίδραση, διαμηνύοντας ότι η Χαμάς «θα πληρώσει το ακριβές τίμημα» για τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Στο μεταξύ ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάν Καντίλ, μαζί με αξιωματούχους θα μεταβεί σήμερα στη Γάζα προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα σταματήσει κάθε επιθετική δράση.

Από την πλευρά τους τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν σε κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη σύσκεψη αργά χθες να απόσχουν από τα τεκταινόμενα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως θα έχει την υποστήριξή του αλλά θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Από τη Μόσχα μεταδίδεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επικοινωνήσει με άλλους ηγέτες και θα συζητήσει την εντεινόμενη κρίση.

Η Γερμανία και η Κίνα ζήτησαν να υπάρξει αυτοσυγκράτηση.

πηγή:Astra