Home Uncategorized Απόψε η κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup

Απόψε η κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup


Στις 7 απόψε αναμένεται να συνέλθει το Eurogroup, σε μία κρίσιμη και άκρως καθοριστική για το μέλλον της χώρας συνεδρία, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Στη συνεδρία αναμένεται να παραστεί και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναχώρησε το πρωί, με ιδιωτική πτήση για τις Βρυξέλλες, όπου θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρή και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Τον πλαισιώνει ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών αποτελούμενη από τους Γιώργο Συρίχα, Αντρέα Τρόκκο και Γιώργο Παντελή, καθώς επίσης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αλέκος Μιχαηλίδης

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρτ. Καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

πηγή:  sigmalive