Home Uncategorized Από σήμερα πιάνει επίσημα δουλειά το νέο Υπουργικό

Από σήμερα πιάνει επίσημα δουλειά το νέο Υπουργικό

proedriko-megaro-kypros


Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο δίνει σήμερα τη νενομισμένη διαβεβαίωση του ενώπιον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Η διαβεβαίωση είναι προγραμματισμένη για τις έντεκα το πρωί, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων των Υπουργείων.

Συγκεκριμένα στη μια το μεσημέρι παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του από τον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου ο Χρίστος Στυλιανίδης.

Στη 13.30 ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή παραδίδει το Υπουργείο στον Μιχάλη Σαρρή και η απερχόμενη Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου παραδίδει στον Σωκράτη Χάσικο.

Ακολούθως, στις 14:00 θα πραγματοποιηθούν οι τελετές στα Υπουργεία Άμυνας και Παιδείας, όπου οι απερχόμενοι Υπουργοί Δημήτρης Ηλιάδης και Γιώργος Δημοσθένους θα παραδώσουν στους διαδόχους τους Φώτη Φωτίου και Κυριάκο Κενεβέζο.

Ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του από τον Ευθύμιο Φλουρέντζου στις 14.30, ενώ την ίδια ώρα θα παραλάβει και ο νέος Υπουργός Εμπορίου Γεώργιος Λακκοτρύπης από τον προκάτοχό του Νεοκλή Συλικιώτη.

Στις 15:00 θα γίνουν οι τελετές στα Υπουργεία Γεωργίας και Εργασίας, όπου οι νέοι Υπουργοί Νίκος Κουγιάλης και Χάρης Γεωργιάδης θα παραλάβουν από τους Σοφοκλή Αλετράρη και Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Ακολουθεί στις 15:30 η παραλαβή του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Ιωνά Νικολάου, ο οποίος παραλαμβάνει από τον Λουκά Λουκά και την ίδια ώρα η απερχόμενη Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου παραδίδει στο διάδοχό της Πέτρο Πετρίδη.

ASTRA