Home Uncategorized Μεταφέρονται οι διαβουλεύσεις στην ΚΤ

Μεταφέρονται οι διαβουλεύσεις στην ΚΤ

suskepsi_kommatwn


Στην Κεντρική Τράπεζα μεταφέρονται αυτή την ώρα οι διαβουλεύσεις που γίνονται με στόχο η Λευκωσία να καθορίσει τα εναλλακτικά σενάρια για κάλυψη των τραπεζικών αναγκών, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για κούρεμα καταθέσεων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί παρακάθισαν σε σύσκεψη στις 9 το πρωί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό και πριν από λίγο αναχώρησαν για την Κεντρική τράπεζα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι τα πολιτικά κόμματα θα ενημερωθούν εκτενέστερα για το σχέδιο Β που συζητείται σε σχέση με την εξεύρεση του ποσού των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι αρχηγοί των κομμάτων δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις για το περιεχόμενο των λύσεων οι οποίες συζητούνται.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με το κλιμάκιο της Τρόικας, ενώ αναμένεται ότι κάποια στιγμή οι πολιτικοί αρχηγοί θα επανέλθουν στο προεδρικό.

Το πρωί στο προεδρικό μετέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Εκκλησία θέτει την περιουσία της στη διάθεση του κράτους.

Εξήγησε συγκεκριμένα ότι συζητήθηκε η προοπτική υποθήκευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας και επένδυσης σε ομόλογα με στόχο το κράτος να εξασφαλίσει δάνειο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του για έκδοση εθνικού ομολόγου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και συνεχάρη τους βουλευτές για τη ψεσινή απόφαση τους, λέγοντας ότι έστειλαν ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς.

ΑΣΤΡΑ