Home Uncategorized Καταιγισμός αντιδράσεων για την ΕΡΤ και στην Κύπρο!

Καταιγισμός αντιδράσεων για την ΕΡΤ και στην Κύπρο!


Στη Κύπρο κόμματα και οργανώσεις καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύης τους στους 2656 απολυθέντες εργαζόμενους.

Για τραγική εξέλιξη για τη δημοκρατία, την εικόνα της χώρας, τους εργαζόμενους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται έκανε λόγο στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών της βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Υπέδειξε παράλληλα ότι είναι πιέσεις που θα δεχθεί και η Κύπρος σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης ανέφερε ότι η πρωτοφανής απόφαση που λήφθηκε καταστρατηγεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού για αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση, καθώς και για ποιοτική ψυχαγωγία προσθέτοντας ότι ο ρόλος της εθνικής ραδιοτηλεόρασης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την ιδιωτική, η οποία έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και σκοπό.

Την πλήρη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους εκφράζει η ΠΕΟ υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει καίρια τους δημόσιους οργανισμούς και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικές της Τρόικας στόχο έχουν, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων οργανισμών.

Η ΕΔΟΝ με ανακοίνωση της σημειώνει ότι με πρακτικές που θυμίζουν μαύρες για την δημοκρατία εποχές, έκλεισαν όλους τους πομπούς μετάδοσης του προγράμματος της ΕΡΤ στέλλοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Προσθέτει ότι η απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, εκτός από πλήγμα στον πολιτισμό και την ενημέρωση, αποτελεί κίνηση στήριξης των ιδιωτικών ΜΜΕ και δεν διαφέρει κατ’ ουσία από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του πρόεδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, που ήθελε την απαγόρευση των διαφημίσεων στο ΡΙΚ.

Η Σοσιαλιστική Νεολαία ΕΔΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της αλλά και την κάθετη εναντίωση της στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Πρωτάκουστη χαρακτήρισε την απόφαση για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Αντώνης Μακρίδης.

Ο κύριος Μακρίδης δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι δημιουργείται μια μεγάλη τρύπα στον ιστό της δημοκρατίας και ένα φοβερό κενό στην πληροφόρηση.

Ζούμε, είπε, εποχές μεταποικιοκρατίας, όπου εκτελούνται εντολές των Βρυξελλών, κι εξέφρασε την ελπίδα για δημοκρατική ανατροπή της κατάστασης.

Εξάλλου, οι υπάλληλοι της Βουλής των Αντιπροσώπων ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ για συμβολική στάση 15 λεπτών σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά, προς έκφραση συμπαράστασης και σεβόμενη την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίας του σώματος που προεδρεύει που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11.00 μέχρι τις 11.15.

Οι υπάλληλοι της Βουλής συγκεντρώθηκαν άλλοι στο αίθριο και άλλοι στην είσοδο της Βουλής.

Στο μεταξύ η Ένωση Συντακτών πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Ελληνική πρεσβεία.

ASTRA