Home Uncategorized Ανησυχία για το χάος στο Σάο Πάολο (video)

Ανησυχία για το χάος στο Σάο Πάολο (video)


Έντονη είναι η ανησυχία στην FIFA, αλλά και στην κυβέρνηση της Βραζιλίας για το… χάος που επικράτησε στο Σάο Πάολο, με την απεργία των υπαλλήλων του ΜΕΤΡΟ, στην πόλη όπου θα γίνει το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Βραζιλία και την Κροατία! Απεργία που συνοδεύτηκε από επεισόδια, ενώ δημιουργήθηκε απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο! Το Σάββατο έκανε, μάλιστα, δηλώσεις και η πρόεδρος της χώρας, Ντόλμα Ρούσεφ και τόνισε πως τα έργα γίνονται για την Βραζιλία και όχι για την… FIFA!

Όπως σας είχαμε αναφέρει, δεν απουσιάζουν τα προβλήματα στην Βραζιλία, με τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, ενώ πολλά έργα ολοκληρώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή… Είτε μιλάμε για γήπεδα, είτε για άλλους χώρους, όπως αεροδρόμια, πάρκα κ.α.  Στη χώρα της «σάμπας» υπάρχει και κόσμος που περνάει δύσκολα και «φωνάζει» για τα χρήματα που ξοδεύονται. Θυμηθείτε τι είχε γίνει πέρυσι και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όταν είχαμε τρομερά επεισόδια!

Η Ντίλμα Ρούσεφ απάντησε στην έντονη κριτική που δέχεται η Βραζιλία, για την οικονομική επιβάρυνση της χώρας από τη διοργάνωση του Μουντιάλ, καθώς πολύς κόσμος πιστεύει ότι η FIFA θα είναι η μόνη που θα επωφεληθεί…
«Πιστεύω ότι ο όρος αφεντικό FIFA είναι ένας λάθος τρόπος των Βραζιλιάνων στο πώς βλέπουν μερικά πράγματα. Τα αεροδρόμια δεν έχουν αφεντικό FIFA, τα αεροδρόμια έχουν αφεντικό Βραζιλία», ανέφερε η πρόεδρος της διοργανώτριας χώρας του Μουντιάλ, σε εκδήλωση στη Μπραζίλια, και συνέχισε: «Έμεινα πολύ χαρούμενη όταν είδα ένα όργανο του Τύπου να αναφέρει πως τα έξοδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο αντιστοιχούν με εναν μήνα αυτών της παιδείας μας. Υπάρχει μια μανία στη Βραζιλία να κοιτάνε το Παγκόσμιο Κύπελλο και να ασκούν κριτική. Δεν φτιάχνουμε αεροδρόμιο μόνο για τη FIFA ή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φτιάχνουμε για τους Βραζιλιάνους».
Η Ντίλμα Ρουσέφ μίλησε και για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επισκέπτες του Μουντιάλ:«Θα πρέπει να υποδεχθούμε πολύ καλά τους επισκέπτες μας, γιατί όταν πηγαίνουμε να παρακολουθήσουμε το Μουντιάλ σε άλλες χώρες, πάντα μας υποδέχονται πολύ καλά. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι είμαστε ένας λαός ευγενικός, φιλόξενος και πολιτισμένος».

«Δεν είμαστε ούτε τεμπέληδες, ούτε άνθρωποι που ψάχνουν για κάτι που δεν αξίζουν. Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτι μας αξίζει, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακούσουν τη φωνή μας», έλεγαν οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ στο Σάο Πάολο…
«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια συστηματική εκστρατεία εναντίον του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό είναι μια συστηματική εκστρατεία της χώρας», είχε απαντήσει η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr