Home Uncategorized Εκδίκηση για τους “πατεράδες” τους

Εκδίκηση για τους “πατεράδες” τους


Περισσότερο από 30 χρόνια περίμεναν οι Αλγερινοί για το σημερινό αγώνα εναντίον της Γερμανίας. Απόψε στο Πόρτο Αλέγκρε θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. Βέβαια δεν τίθεται θέμα αγωνιστικό, αφού η Γερμανία έχει κατακτήσει τρεις φορές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, διαθέτει ποδοσφαιριστές κλάσης, ενώ η Αλγερία έφθασε, εφέτος, για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο.

Απλά γίνεται αναφορά για μία έντονη αναμέτρηση, συναισθηματικά φορτισμένη και με το στοιχείο της εκδίκησης σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Ήταν το 1982 στο μουντιάλ της  Ισπανίας, στη φάση των ομίλων. Η, τότε, Δυτική Γερμανία έπαιξε ένα «φθηνό» παιχνίδι σε βάρος της Αλγερίας με την Αυστρία. Νίκησε 1-0, ισοβάθμησαν οι τρεις τους κι η Αλγερία έμεινε εκτός λόγω διαφοράς των τερμάτων. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος που έπαιζαν οι Γερμανοί με τους Αυστριακούς. Στην ιστορία καταγράφηκε ως «το αίσχος της Χιχόν».

Τώρα 32 χρόνια μετά, πολύ αργά βέβαια για εκδίκηση, οι Αλγερινοί θα κυνηγήσουν το θαύμα. Γνωρίζουν πως υστερούν της αντιπάλου τους , αλλά με το πείσμα που τους διακρίνει, με τις αναμνήσεις και τη θέληση θα την κοιτάξουν κατάματα. Εκτός αυτού ευνοείται κι από την παράδοση.

Η Αλγερία είναι μια από τις τρεις χώρες  με ρεκόρ επιτυχίας  100% επί της Γερμανίας. Δύο αγώνες ισάριθμες νίκες, η μία εκ των οποίων σε εκείνο το μουντιάλ του 1982.

Η Αλγερία πήρε την πρόκριση ως δεύτερη πίσω από την Αργεντινή σε βάρος της Ρωσίας και της Νοτίου Κορέας.

Η Γερμανία είχε καλύτερη τύχη. Πρώτη στον όμιλο με νίκες επί της Πορτογαλίας 4-0, των ΗΠΑ με 1-0 και ισοπαλίας 2-2 με την Γκάνα.

Το ραμαζάνι άρχισε το Σαββατοκύριακο κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς ζήτησε ειδική άδεια από τον ιμάμη ούτως ώστε να αποφύγουν τη νηστεία οι παίκτες του.

Η Γερμανία θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ποντόλσκι. Ο Μάριο Γκέτσε θα τον καλύψει χωρίς πρόβλημα. Πιθανότατα ο Σβαϊνστάιγκερ θα παραμείνει βασικός αμυντικός μέσος αντί του Χεντίρα και ο Τόμας Μίλλερ θα εμφανιστεί ξανά στο γνώριμο ρόλο του ψεύτικου κεντρικού κυνηγού.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δύο παιχνίδια (το ένα φιλικό) ισάριθμες επιτυχίες της Αλγερίας.

Για το Παγκόσμιο κύπελλο: Δυτική Γερμανία – Αλγερία 1-2 (1982. Ισπανία. Χιχόν. Τελικά. Φάση ομίλων. Κ. Χ. Ρουμενίγκε 67΄- Μαντζέρ 54΄, Μπελουμί 68΄). Η Αλγερία αποκλείστηκε στη διαφορά των τερμάτων. Η, τότε, Δυτική Γερμανία έχασε στον τελικό 3-1 από την Ιταλία.

ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μπέιρα Ρίο, Πόρτο Αλέγκρε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΡΙΚ 2 – ΡΙΚ HD

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr