Home Uncategorized Κακό ξεκίνημα για Ελλάδα (Video)

Κακό ξεκίνημα για Ελλάδα (Video)


Ανώτερη η Κολομβία όχι όμως και για 3-0. Οι Έλληνες διεθνείς τα είχαν όλα εναντίον τους στο Μπέλο Οριζόντε, «τρέλαναν» την στατιστική (12-12 τελικές.), η τύχη μας γύρισε την πλάτη, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε και πάλεψε πολύ και ουδείς μπορεί να τους ψέξει για την προσπάθεια.  Οι παίκτες του Σάντος δεν είχαν (και) τύχη, όλα πήγαν κατ’ ευχήν για τους αντιπάλους και οι δικές τους πιθανότητες (μετά από μπαράζ αναποδιών) σταμάτησαν στο δοκάρι του Φάνη Γκέκα. Υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια και η Εθνική Ελλάδας ΟΦΕΙΛΕΙ να μη σκύψει το κεφάλι.

Α’ Ημίχρονο: Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αρχή. Μια φορά τρικυμία (σε οργανωμένη άμυνα) και γκολ με γιγαντιαία συνδρομή της τύχης που έκλεισε πονηρά το μάτι στους Κολομβιανούς. Όχι ότι δεν το άξιζαν, διότι η φάση που δημιούργησαν ήταν καλή, ο Γκουαρδάδο χόρεψε τον Χολέμπας αλλά μετά το γύρισμα συνωμότησε «Κοελικά» λίγο το σύμπαν εναντίον μας, με τον Αρμέρο να σουτάρει. Η μπάλα από την κόντρα στο πόδι του Μανωλά άλλαξε πορεία και ο Καρνέζης νικήθηκε (6′).

Η απόφαση των Κολομβιανών να παραχωρήσουν χώρο στην Ελλάδα μετά το δεκάλεπτο ήταν λουκούμι για τις δυνατότητές μας. Έπαιξαν με τη φωτιά, έπρεπε να τους τιμωρήσουμε. Οι 7 τελικές μας ήταν αισιόδοξο στοιχείο. Οι -πάικτες του Σάντος κατάφεραν να χαμηλώσουν τον ρυθμό (γιατί μεταξύ μας τα παλικάρια δεν παλεύονταν σε γρήγορο τέμπο) και η μπάλα άρχισε να γυροφέρνει τα «κίτρινα καρέ». Η πρώτη απόπειρα απάντησης ήταν το σουτ του Κονέ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σπίνα (7′). Στο 28′ ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά (όχι γεμάτα) η μπάλα πέρασε άουτ. Με τη λήξη του ματς και αφού οι μπόρες των αντεπιθέσεων (33′ Κουαρδάδο, 37′ Ροντρίγκες επικίνδυνο σουτ) είχαν περάσει με τον Μανωλά να καθαρίζει πληθώρα εξ αυτών, με ωραίες τοποθετήσεις και κυρίως ταχύτητα, είχε έρθει η στιγμή για την …real φάση. Το σουτ του Κονέ (45′), καλοζυγισμένο, δυνατό, με τα απαραίτητα φάλτσα, αλλά ο Σπίνα απογειώθηκε και μας στέρησε τη χαρά να κλείσουμε το ημίχρονο με πανηγυρισμούς.

Σε καμία περίπτωση, δεν ήταν κακοί. Ναι, αυτοί επέλεξαν να ριψοκινδυνέψουν, διαβάζοντας σωστά αδυναμία δημιουργίας στην Εθνική Ελλάδας, όμως προοδευτικά οι διεθνείς έκαναν το καλύτερο δυνατό με 7 τελικές, χαμήλωμα του ρυθμού και διεκδίκηση στα ίσα του παιχνιδιού.

Β’ Ημίχρονο: Νωρίς τελείωσαν οι ελπίδες για κάτι καλό. Από το κόρνερ των Κολομβιανών, η κίνηση και η επαφή του Αγκιλέρα με την μπάλα ήταν καθοριστική για να στεφθεί σκόρερ από κοντά ο Γκουτιέρεζ (58′). Λίγο ξενερωτικό η αλήθεια είναι, αν συνυπολογίσει κανείς την είσοδο του Φετφατζίδη (Σαλπιγγίδης 57′) που κλήθηκε να αλλάξει μέρος της στατικότητας που δείξαμε μπροστά.

Στην αμέσως επόμενη φάση πιστοποιήθηκε ότι η κυρία που θέλουν όλοι μαζί τους στο ποδόσφαιρο, είχε επιλέξει Κολομβία. Το γύρισμα του Τοροσίδη έβγαλε φάτσα τον Γκέκα με το τέρμα η κεφαλιά του τελευταίου προσέκρουσε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι.Η τιμωρία μας ολοκληρώθηκε με το πλασέ του Ροντρίγκεζ στο 92′ που άνοιξε υπερβολικά την ψαλίδα του σκορ.

Που κρίθηκε: Πρώτον, στο γρήγορο γκολ των Κολομβιανών. Στην παρθενική φορά που έπιασαν απροετοίμαστη την ελληνική άμυνα ευτύχησαν να σκοράρουν. Δεύτερον, στην αδυναμία σκοραρίσματος από την Εθνική Ελλάδας στο διάστημα που μας παραχώρησαν χώρο. Μη το ξεχνάμε, μας παραχώρησαν χώρο. Ένα γκολ σε αυτό το διάστημα θα είχε αλλάξει πολλά. Δεν γράφουμε κάτι για διαφορά ποιότητας διότι αυτή ήταν γνωστή πριν παίξουμε.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Κουαρδάδο! Αναμφισβήτητη ποιότητα του Κολομβιανού της Φιορεντίνα. Το μισό πρώτο γκολ του ανήκει, συνεπώς και το ιδανικό ξεκίνημα των Κολομβιανών που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη των Λατίνων.

Η σφυρίχτρα: Μια καλή διαιτησία. Δεύτερη συνεχόμενη. Σε βαθμό που σε λίγο, σε περίπτωση που περνάνε απαρατήρητοι, θα τους φτύνουμε για να μην τους ματιάσουμε. Μια χαρά ο Αμερικανός, Γκάϊγκερ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (75′ Άριας), Αγιλάρ (68′ Μεχία), Γκουτιέρες (78′ Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Σούνιγκα.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (79′ Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57′ Φετφατζίδης), Γκέκας (64′ Μήτρογλου).

Γκολ: 6′ Αρμέρο, 58′ Γκουτιέρες, 93′ Χάμες
Κάρτες: 26′ Σάντσες, 52′ Παπασταθόπουλος, 55′ Σαλπιγγίδης

1-0 Armero 5′


2-0 Teo Gutierrez 58′

3-0 James Rodriguez 90’+3′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr