Home Uncategorized «Ρούφα το… Μέσι» (pics)

«Ρούφα το… Μέσι» (pics)


Η κόντρα της Βραζιλίας με την Αργεντινή μεταφέρθηκε και στον Τύπο, λόγω της… Γερμανίας, μόνο που κάπου η κατάσταση ξέφυγε! Βλέπετε, μετά την συντριβή της «σελεσάο» από τα «πάντσερ» στον ημιτελικό του Μουντιάλμε 7-1 οι εφημερίδες και όχι μόνο στην Αργεντινή ξεσάλωσαν! Έτσι, μετά τον τελικό και την ήττα της «αλμπισελέστε» από την Γερμανία, κάποια Μέσα στην Βραζιλία πήραν… ρεβάνς!

Οι περισσότερες αναφορές του βραζιλιάνικου Τύπου ήταν πανηγυρικές για την Γερμανία, αφού δεν ήθελαν να δουν με τίποτα τους «γείτονες» να γιορτάζουν μέσα στη χώρα τους και να τους πλησιάζουν στις κατακτήσεις.
Στο Ρεσίφε η τοπική εφημερίδα «Aqui Pe» είχε, πάντως, προσβλητικό τίτλο, καθώς έγραφε: «Ρούφα το… Μέσι»! Με μια φωτογραφία με το τρόπαιο σε «περίεργη» θέση, στα χέρια Γερμανού παίκτη… Τα αρνητικά σχόλια της συγκεκριμένης εφημερίδας συνεχίζονται και στο επεξηγηματικό κείμενο στην πρώτη σελίδα. Η «Aqui Pe» γράφει χαρακτηριστικά: «Πες μου πώς νιώθεις, Αργεντινή. Που πανηγύρισες τις ήττες μας 7-1 από τη Γερμανία και 3-0 από την Ολλανδία. Που νομίζεις ότι ο Πελέ είναι χειρότερος από τον Μαραντόνα . Που φαντάστηκες ότι θα δεις τον Μέσι να σηκώνει την κούπα σε γεμάτο Μαρακανά. Υποφέραμε, αλλά στο τέλος το απολαύσαμε. Η Γερμανία κέρδισε τον τέταρτο τίτλο της στην παράταση με 1-0. Με κάθε τιμή. Αδέρφια, παραμένουμε οι μόνοι που έχουμε πέντε».
Το σχετικό πρωτοσέλιδο ανέβασε ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζοβάνι Καπουπάνο στον λογαριασμό του στο «Twitter» με σχόλιο «Δεν υπάρχει αυτό το πρωτοσέλιδο!»

 

Το βράδυ του τελικού, η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Lance» στην ηλεκτρονική της έκδοση ανέβασε θέμα, μετά τη λήξη του τελικού, με τίτλο: «Πες μου πώς αισθάνεσαι τώρα, Μέσι»!

Πρωτοσέλιδο γεμάτο νόημα, χρησιμοποιώντας το σύνθημα που τραγουδούν οι Αργεντινοί φίλαθλοι κατά των Βραζιλιάνων! Σύνθημα που με μία μικρή μετατροπή, χρησιμοποιήθηκε και μετά από το 7-1 των Γερμανών επί της Βραζιλίας. Η «Lance» είχε και φωτογραφία του απογοητευμένου Λιονέλ Μέσι. Στη συνέχεια ανέφερε: «Μέσι, “πες μου πώς αισθάνεσαι” που έχασες στο Μουντιάλ ξανά από τη Γερμανία».

Επίσης, μπορούσε κάποιος να διαβάσει… «Αδέρφια, πείτε μας πώς αισθάνεστε… Η Γερμανία είναι τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου. Νίκησε στο Ρίο ντε Ζανέιρο και η Αργεντινή κλαίει από τον πόνο, υποφέρει και τώρα έχει το δικό της “Μαρακανάζο” για να θρηνεί αιώνια».
Μετά από λίγη ώρα η πρώτη σελίδα της «Lance» άλλαξε και έγινε πανηγυρική για τη Γερμανία. Η… μπηχτή για την Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι γράφτηκε…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr