Home Uncategorized «Γάζωσαν» τα γραφεία της Charlie Hebdo – 12 νεκροί

«Γάζωσαν» τα γραφεία της Charlie Hebdo – 12 νεκροί

«Γάζωσαν» τα γραφεία της Charlie Hebdo - 12 νεκροί


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άνδρες φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Κρατούσαν καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών.

15.57 Σε δήλωσή του, o Eυάγγελος Βενιζέλοςεξέφρασε την οργή της ελληνικής πλευράς και καταδίκασε απερίφραστα την προκλητική και βάρβαρη πολύνεκρη επίθεση.

15.34 Σοκαρισμένοι οι ξένοι ηγέτες, καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.

15.27 Σύμφωνα με μάρτυρα από τη στέγη ενός κτιρίου, ένας άνδρας κατά τη στιγμή της επίθεσης, φωνάζει «Αλλάχ Άμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

15.20 Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στα θύματα, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του.

14.51 Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης στην Charlie Hebdo.

14.38 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι καταδικάζει την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «αποκρουστική», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας.

14.35 “Eκδικηθήκαμε για τον Προφήτη Μωάμεθ. Ο Charlie Hebdo είναι νεκρός” φώναξαν οι δύο δράστες τη στιγμή που εγκατέλειπαν το σημείο της επίθεσης σύμφωνα με μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται αστυνομική πηγή.


Real.gr- ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ by realmedialive

14.28 Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις από αυτούς πολύ σοβαρά, δήλωσε ο εισαγγελέας, όπως γράφει η Le Figaro.

14.21 Στους 12 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με το Reuters.

14.01 Ο Γάλλος πρόεδρος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε στο σημείο. «Η Γαλλία τελεί σε κατάσταση σοκ» τόνισε ο Ολάντ και προσέθεσε ότι «αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι επίθεση εναντίον της ελεύθερης φωνής».

13.55 Σε ύψιστο συναγερμό, στο επίπεδο “συναγερμός για επίθεση” κηρύχθηκε η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της κυβέρνησης.

13. 39 “Υπάρχουν θύματα”, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ 11 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί, κατά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

13.30  Δέκα νεκροί κατά την επίθεση κατά του Charlie Hebdo, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σπεύδει το σημείο της επίθεσης και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

“Πρόκειται για σφαγή”, δήλωσε δημοσιογράφος της σατιρικής εφημερίδας. Όπως μεταδίδει η Le Figaro οι τραυματίες είναι 10, οι πέντε σε κρίσιμη κατάσταση και οι πέντε πιο ελαφρά τραυματισμένοι.

Τον αριθμό των 10 νεκρών επιβεβαίωσε αρχικά ο εισαγγελέας του Παρισιού με δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με δήλωση άνδρα ασφαλείας, οι δύο κουκουλοφόροι διέφυγαν από το σημείο με δύο οχήματα.

Κάποιοι εργαζόμενοι βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου όπως ανήρτησαν στο twitter.

Σύμφωνα με τον δημαρχο του Παρισιού, υπάρχουν έξι τραυμτίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

13.19 “Πριν από μισή ώρα δύο άνδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά”, είπε αμέσως μετά την επίθεση ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο.

Τα Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για επίθεση ενόπλων με “πολλά θύματα”, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τα πυρά αυτομάτων όπλων προκάλεσαν “θύματα”, δήλωσε ο σκιτσογράφος της εφημερίδας Luz. Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών”.

Τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας είχαν γίνει στόχος εμπρηστών τον Νοέμβριο του 2011 όταν οι εκδότες είχαν αποφασίσει να δημοσιεύσουν σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ.

Real.gr