Home Uncategorized Μια 93άχρονη στο “Γουέμπλεϊ”

Μια 93άχρονη στο “Γουέμπλεϊ”

Reading


Στην εξέδρα του “Γουέμπλεϊ” θα είναι μία οπαδός της Ρέντινγκ για τον ημιτελικό του FA Cup με την Άρσεναλ, η οποία ζούσε το 1927, όταν η ομάδα της είχε φτάσει για πρώτη φορά στους “4”

H Ρέντινγκ παίζει ημιτελικό FA Cup με την Άρσεναλ το Σάββατο στο “Γουέμπλεϊ” και στις εξέδρες θα βρίσκεται μία φίλαθλος που αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Ρέντινγκ φτάνει στους “4” και η πρώτη ήταν το 1927. Τότε ήταν 7 ετών η Ciss Platten, η μοναδική οπαδός που θα παρακολουθήσει τον ημιτελικό από κοντά και υπήρχε στην πρώτη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου.

Το γεγονός πως αντίπαλος είναι η Άρσεναλ κάνει την 93άχρονη γυναίκα να “διψά” ακόμη περισσότερο για πρόκριση, καθώς πολύ απλά αντιπαθεί τους “κανονιέρηδες” και τον Αρσέν Βενγκέρ.

 

Το μίσος ξεκίνησε όταν ο πατέρας της πόνταρε συχνά στην Άρσεναλ και έχανε διαρκώς τα χρήματά του. Βλέπετε οι Άγγλοι γέννησαν το ποδόσφαιρο, γέννησαν όμως και τον στοιχηματισμό σε αυτό.

Η Ciss Platten, η οποία έχει 6 παιδιά (το ένα πέθανε στα 21), 16 εγγόνια και 8 δισέγγονα, ακολουθεί παντού την Ρέντινγκ. Είχε πάει και στο τελευταίο εκτός έδρας ματς για την Championship στο Μπλάκπουλ, το οποίο είναι 483 μίλια μακριά.

rea

Πριν την σέντρα στο “Μολινό”, στον ημιτελικό του 1927, όπου η Κάρντιφ νίκησε 3-0 την Ρέντινγκ (πήρε το τρόπαιο νικώντας την Άρσεναλ στον τελικό)…

ΠΗΓΗ