Home Uncategorized Θα στεφθεί… ιππότης ο Ρανιέρι!

Θα στεφθεί… ιππότης ο Ρανιέρι!

ranieri


Αφού στέφθηκε Πρωταθλητής στη Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ, τώρα ο Ρανιέρι ετοιμάζεται να στεφθεί με τον τίτλο του Ιππότη από την Ιταλική Δημοκρατία. Η κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία αποτέλεσε άθλο και δεν έμεινε απαρατήρητο από τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, που έκανε γνωστή την είδηση.

Ο 64χρονος Ιταλίας τεχνικός θα τιμηθεί με τον τίτλο “Grande Ufficiale dell’Ordine”. Αν νομίζετε πως είναι κάτι τυχαίο και πως δίνεται σε πολλούς κάνετε λάθος. Μόλις έξι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτό το “κλαμπ”, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον 7ο. Όσον αφορά ποιοι είναι αυτοί, πρόκειται για τους πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Φ.Κένεντι, τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, τους τενόρους Λουτσιάνο Παβαρότι και Αντρέα Μποτσέλι, τον κινηματογραφικό παραγωγό και συγγραφέα Φεντερίκο Φελίνιι και τον Αργεντινό συγγραφέας Χοσέ Λουίς Μπόργκες.

Αξίζει να τονιστεί πως οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 1982 και του 2006 βραβεύτηκαν με παρόμοιο τίτλο, ένα βαθμό πιο κάτω όμως. Με αυτό καταλαβαίνει κανείς την αξία του τίτλου που θα πάρει ο Ρανιέρι.