Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Άλεν: “Να ονειρεύεστε πάντα!”

Άλεν: “Να ονειρεύεστε πάντα!”

img_6801


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα hoopculture.com παραχώρησε ο καλαθοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τζέρεμι Άλεν. Ο Αμερικανός τόνισε πως απολαμβάνει το χρόνο του στη Κύπρο, ενώ αποκάλυψε πως θα του άρεσε να ασχοληθεί με τη μουσική! Η συνέντευξη:

Τι είναι το αγαπημένο σου πράγμα από την εμπειρία εκτός συνόρων;

Ο καιρός! Επίσης ζω σε νησί κάτι το οποίο είναι υπέροχο.

Και ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που έμαθες στην Κύπρο;

Η γλώσσα. Κάποιες λέξεις έμαθα κυρίως, αλλά είναι κάτι καινούριο.

Το καλοκαίρι ήσουν στο καμπ των New Orleans Hornets. Τι σε δίδαξε η εμπειρία σου;

Ναι έμεινα για μια βδομάδα, υποτίθεται ότι θα ήμουν στο ρόστερ τους φέτος αλλά αποφάσισαν στο τέλος να μην με πιάσουν. Το κυριότερο που έμαθα είναι πως σε εκείνο το επίπεδο όλοι είναι ταλαντούχοι και τη διαφορά στο τέλος της μέρας κάνει ποιος ακούει περισσότερο και δίνει σημασία στο τι του ζητάει ο προπονητής του. Ο συναγωνισμός είναι τεράστιος και πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία.

Τι θα συμβούλευες τους νεαρότερους;

Να ονειρεύονται συνεχώς, να βάζουν μεγάλους στόχους και να μην δέχονται ποτέ με τα λίγα. Να διασκεδάζετε συνεχώς με τη καλαθόσφαιρα γιατί δεν θα μπορείτε να παίζεται για πάντα και να προσπαθείτε να γίνεστε καλύτεροι!

Πέραν της καλαθόσφαιρας, έχεις οποιαδήποτε άλλα σχέδια;

Προς το παρών είναι μόνο ιδέες, όμως ελπίζω πως κάποια στιγμή θα τις κάνω πράξη. Λατρεύω τη μουσική, την ραπ μουσική και έχω ένα φίλο στο Σικάγο, τον Τζέρεμι Μπράουν που είναι φοβερός ράπερ και δημιουργεί τρομερά κομμάτια. Θα ήθελα να εξερευνήσω περισσότερο τις μουσικές μου ανησυχίες.

Πες μας κάτι παράξενο που σου συνέβηκε στη Κύπρο..

Η όλη εμπειρία είναι παράξενη, δεν είχα φανταστεί ποτέ πως θα ήμουν εκτός της πατρίδας μου, τόσο μακριά, όμως το θεωρώ ευλογία από το Θεό. Το πιο παράξενο πάντως για μένα, ήταν που έζησα τις μεγάλες γιορτές μακριά από την οικογένεια μου και είδα τα ήθη και τα έθιμα εδώ.

Τι μπορείς να μας πεις για τον Αϊζέα Τόμας που δεν ξέρουμε;

Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και μέντορας. Λατρεύει το παιχνίδι, προσπάθησε να μας βοηθήσει να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και να αντιληφθούμε πως η ζωή δεν είναι μόνο καλαθόσφαιρα. Κατάφερα να αποφοιτήσω γιατί μου έδωσε την ευκαιρία. Όσον αφορά το άθλημα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών και η γνώση που μοιράστηκε μαζί μας, μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι παίκτες και άνθρωποι. Οι εμπειρίες μου από τον Τόμας θα ζουν για πάντα μαζί μου.

Που βλέπεις τον εαυτό σου του χρόνου;

Σε μια άλλη χώρα ίσως, για λογαριασμό μιας άλλης ομάδας. Δεν έχω πρόβλημα με την ομάδα φυσικά, κρατώντας όμως μόνο τα θετικά από εδώ, θέλω να δοκιμαστώ όμως και σε ψηλότερο επίπεδο.

Πότε κατάλαβες ότι θα μπορούσες να γίνεις επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής;

Για να είμαι ειλικρινής σε κανένα σημείο! Φοβήθηκα ότι δεν θα έχω την ευκαιρία όμως τελικά μου δόθηκε! Πριν έρθω ήμουν φοβισμένος, δεν ήξερα τι θα συναντήσω, είναι όμως ευλογία για μένα.

Περίγραψε μας μια μέρα σου…

Φαγητό, προπόνηση, ύπνος, φαγητό, προπόνηση, μια καλή ταινία, ύπνος! Και μετά ξανά το ίδιο! Όταν όμως δεν έχουμε προπόνηση προσπαθώ να περπατώ και αν δω αρκετά από αυτό το πανέμορφο νησί στο οποίο βρίσκομαι!

Συγκριτικά με το κολλεγιακό, πως είναι ο ανταγωνισμός στην Κύπρο;

Είναι ψηλότερο το επίπεδο. Οι παίκτες είναι πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι και κυρίως πιο έμπειροι και έξυπνοι.

Μάθαμε πάντως πως επιλέχθηκες και πήρες μέρος στο All Star Game!

Ήταν τιμή μου που επιλέχθηκα, το θεωρώ ευλογία από το Θεό! Είναι άλλωστε η πρώτη μου χρονιά στην Κύπρο! Στην αρχή του πρωταθλήματος για αρκετές εβδομάδες, ήμουν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως μέτρησε αυτό…

Jeremy brown