Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: The club is sick

Αναγνώστης: The club is sick

 


Γράφω με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την περίπτωση του Piet Velthuizen.

«Μου χρωστούν» λέει ο Ολλανδός, διαψεύδει από την άλλη το ΔΣ. Πέστε το Deja vu. Το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διασύρεται για ακόμη μια φορά. Αυτή τη φορά στην Ολλανδία (μετά την Ισπανία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Αργεντινή κλπ. κλπ. κλπ.) Το έχουμε ζήσει ουκ λίγες φορές, τόσες πολλές που μας έχει γίνει πλέον συνήθεια.

Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι δεν μπορώ να εμπιστευτώ το ΔΣ. Οι περιπτώσεις τύπου «Velthuizen» παραείναι πολλές για να πράξω κάτι τέτοιο. Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη αναδρομή στη διαχρονικά ανεπαρκή σε επίπεδο διαχείριση ποδοσφαιριστών (για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι άνθρωποι με υποχρεώσεις, οικογένεια, παιδιά κτλ.) που κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ, παραθέτοντας τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις, οι οποίες πλήγωσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ τόσο σε πολλά επίπεδα.

Victor Espasandin, 2011:

Στους 4 μήνες άρχισαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και όταν έγινε στον ποδοσφαιριστή πρόταση για μειωμένες αποδοχές, αυτός αρνήθηκε και έκτοτε τέθηκε εκτός πλάνων.

“Δέχθηκα την πρόταση και σκεφτόμουν πως δεν είμαι και ο πιο γνωστός παίκτης για να απορρίπτω ομάδες εξωτερικού, ενώ οικονομικά ήταν πολύ καλή για να την αρνηθώ. Αυτό με επηρέασε και υπέγραψα, ενώ φυσικά ο τρόπος που μου ζωγράφισαν την κατάσταση ήταν ιδανικός. Δεν αργεί να πληρώσει ποτέ ο σύλλογος μου είπαν. Ναι ποτέ, μέχρι τη δική μου θητεία. Τέσσερις μήνες αφού πήγα άρχισαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.”

Oz Raly, 2012:

Χωρίς σχόλιο.

«Υπέγραψα συμβόλαιο για δύο χρόνια αλλά μετά από ένα μήνα κατάλαβα πως δεν ήμουν τόσο καλός γι΄αυτή την ομάδα. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Δεν έχω ιδέα γιατί συμπεριφέρθηκαν έτσι. Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι μια ομάδα υπογράφει με ένα παίκτη και ένα μήνα μετά δεν έχει καταθέσει καν το δελτίο του. Αγωνίστηκα ίσως 70 λεπτά σε ένα φιλικό. Θα προτιμούσα να έλεγαν ένα αντίο με αξιοπρεπή τρόπο. Ότι έκαναν για μένα ήταν ασέβεια. Προσπαθώ να μην πω λόγια σκληρά…».

Δηλώσεις Οζ Ράλυ

Jonas Acquistapace, 2014:

Ο Γερμανός ζήτησε να αποχωρήσει προς το τέλος του 2014 όντας μη ικανοποιημένος με την κατάσταση που επικρατούσε γύρω από τις πληρωμές στην ομάδα, καθώς, ήταν απλήρωτος για περίοδο πέραν της περιόδου χάριτος που προνοούσε το συμβόλαιό του. Γνωστή επίσης, η ιστορία με την αδικαιολόγητη απουσία του από τις προπονήσεις αλλά και την υπογραφή συμβολαίου με άλλη ομάδα.

Matias Perez, 2015:

Φέραμε παίχτη από την Ουρουγουάη (για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός της χώρας του). Ο ίδιος ενημέρωνε για την κατάσταση της περίπτωσης του τακτικά. Τα «κατορθώματά» μας έφτασαν μέχρι και την Ισπανία και την Athletico Madrid όπου ο συμπατριώτης του Jose Maria Gimenez δημοσίευσε βίντεο για τον Πέρεζ.

As you know, I’m living an unbelievable situation and I’m so disappointed. I came here 2 months ago, to give Omonia all the best I have as professional.

The last week the possibility to do what I came to do for Omonia was removed from me and i don’t understand what happens. Is the first time in my life that I see something like this in the world of football.

Day a day i got a lot of messages from you asking me, if I am leaving from Omonia. The answer is: NO. I’M NOT LEAVING ANYWHERE. I’m going to stay right here, I’m gonna train hard every day, I’m going to continue working seriously as I always do, and in the short future, I hope to have the opportunity to do what I came to do FOR OMONIA.

Thank you green family for the big support.

Μήνυμα του Gimenez στον Matias

Milan Stepanov, 2015:

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε την περιβόητη
​περίπτωση με τα απλήρωτα ενοίκια εκ μέρους του Σέρβου ποδοσφαιριστή λόγω μη καταβολής του μισθού του; Αξέχαστες επίσης, οι διαβεβαιώσεις εκ μέρους του ΔΣ περί πληρωμής του ποδοσφαιριστή. Κάποιοι μάλιστα δήλωναν ότι κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τα «15 λεπτά δημοσιότητάς τους» προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Στεπάνοφ αποχώρησε τον επόμενο μήνα.

Leandro Gonzalez, 2017:

Γνωστοί επίσης οι λόγοι αποχώρησης του Αργεντινού. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής με καλό βιογραφικό στην πατρίδα του, βιώνει με τον πλέον χειρότερο τρόπο την πρώτη του περιπέτεια στο εξωτερικό.

Καταληκτικά.. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πλέον τον κάθε Velthuizen; Μάλλον κανείς. Τα δείγματα αποτυχημένης διαχείρισης ποδοσφαιριστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Υπάρχουν ακόμα κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έτυχαν παρόμοιας διαχείρισης. Kakubava, Kasmi, Rueda, Moreira και πάρα πολλοί άλλοι οι οποίοι μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή.

Το πρόβλημα στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι γνωστό, και είναι πολύ πιο βαθύ από όσο φαίνεται. Μόνο μέσω της αλλαγής η ΟΜΟΝΟΙΑ θα αποκαταστήσει το «κακό όνομα στο παζάρι».

υ.σ.: Veroljub Salatic, 2012: “The club is sick”

 

 

Π.Κ.