Home TOP NEWS Θα δούμε περισσότερους νεαρούς

Θα δούμε περισσότερους νεαρούς

U21-VsAEK (49)


Όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας μας για τη φετινή περίοδο, όλοι θα πάρουν λίγες ημέρες ξεκούραση και μετά το τεχνικό τιμ θα επιστρέψει για να πιάσει και πάλι δουλειά. Οι συζητήσεις για ανανεώσεις παικτών έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά, ενώ μεταγραφές (λίγες σε σχέση με άλλες χρονιές) θα δούμε από τον Ιούνη! Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα στηριχθεί στον ήδη υπάρχοντα κορμό ποδοσφαιριστών, ενώ θα δώσει βάση σε αρκετούς νεαρούς Κύπριους παίκτες. Μερικοί από αυτούς τους νεαρούς θα ανεβούν από την ομάδα Νέων, με κάποιους από αυτούς να διατηρούν συμβόλαιο.

Περισσότεροι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές θα προπονούνται με την πρώτη ομάδα Ηλίας Πούλλος από τη νέα περίοδο, ενώ ήδη μερικοί πήραν μια γεύση φέτος. Στην προετοιμασία αναμένεται να δούμε αρκετά πρόσωπα από την ακαδημία του τριφυλλιού.

FiliwtisΟ Ανδρέας Παναγιώτου είναι ένας από τους παίκτες της ακαδημίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα. Ο Φιλιώτης φέτος συμπεριλήφθηκε αρκετές φορές στην αποστολή της πρώτης ομάδας, ενώ προπόνηση κάνει υπό τις οδηγίες του Κώστα Καϊάφα. Μπορεί να αγωνιστεί ως δεξιός οπισθοφύλακας, αλλά και στον άξονα του γηπέδου. Φέτος είχε τέσσερις επίσημες συμμετοχές με την ΟΜΟΝΟΙΑ, μια στο Πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και έξι φορές με την ομάδα Νέων. Αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, ενώ προηγούμενος ήταν στις κλήσεις για τις μικρότερες Εθνικές ομάδες. Σε λίγους μήνες θα γίνει 20 ετών, αφού είναι γεννημένος στις 31 Μαΐου του 1995.

Ivanof

Μετρά 23 συμμετοχές με την ΟΜΟΝΟΙΑ U21 φέτος ο Γιώργος Ιβανόφ, που έχει πετύχει 16 γκολ. Ο Βουλγαροκύπριος παίκτης υπέγραψε πριν από ένα χρόνο επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι. Ο νεαρός, ηλικίας 19 χρόνων, παίκτης της ομάδας μας μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και προσαρμόζεται εύκολα στις εσωτερικές αλλαγές, όταν του ζητάει ο προπονητής του. Το καλοκαίρι είχε ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας μας στην Πολωνία για προετοιμασία, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.

Louvaris

Στα 18 του, πριν λίγους μήνες, ο Κωνσταντίνος Λούβαρης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο νεαρός αμυντικός του τριφυλλιού είχε συμπεριληφθεί σε αποστολή της πρώτης ομάδας κάποιες φορές φέτος και έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε δύο αγώνες στο Κύπελλο. Πέρσι είχε κάνει ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα σε ηλικία 17 ετών, σε αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, προς το τέλος της περιόδου. Τη φετινή περίοδο είχε 20 συμμετοχές με την ομάδα Νέων, ενώ με την ανδρική ομάδα εκτός από το Κύπελλο έπαιξε σε αρκετά φιλικά, κάποια εκ των οποίων στην Πολωνία αφού είχε ακολουθήσει την αποστολή για προετοιμασία.

Therapontos

Ο Παναγιώτης Θεράποντος διατηρεί συμβόλαιο συνεργασίας με την ΟΜΟΝΟΙΑ, αν και στη φετινή περίοδο αγωνιζόταν δανεικός στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Στο Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας φέτος έπαιξε σε 20 αγώνες, στους 16 ήταν βασικός, ενώ τέσσερις φορές πέρασε ως αλλαγή. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής σκόραρε μάλιστα τρεις φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επιστρέφει πίσω στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο μικρός, που διαθέτει αρκετό ταλέντο και ελπίζει ότι θα πάρει την ευκαιρία για να το αποδείξει. Το καλοκαίρι του 2013 είχε ακολουθήσει την αποστολή για προετοιμασία, κάτι που όμως δεν συνέβη φέτος, όμως πλέον επιστρέφει πιο έμπειρος.

u21-olympiakos24

Οι τέσσερις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές υπέγραψαν συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ και ίσως σύντομα ακολουθήσουν περισσότεροι. Χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, αλλά βλέποντας τις επιλογές του Κώστα Καϊάφα σε κάποια φιλικά που έδωσε χρόνο σε νεαρούς παίκτες θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε ποιοι άλλοι νεαροί θα “ανεβούν”.

Ο νεαρός τερματοφύλακας, Νικόλας Χαραλάμπους, που ακόμη δεν έκλεισε τα 18 έχει ήδη ακολουθήσει δύο φορές την αποστολή της ομάδας μας για προετοιμασία. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει στη νεανική ομάδα, που είχε 24 συμμετοχές φέτος, ενώ ίσως πάρει δειλά δειλά την ευκαιρία του τα επόμενα χρόνια.

Τις τελευταίες δύο χρονιές ακόμη ένας ποδοσφαιριστής της ακαδημίας τις ακολούθησε, ο Φάνος Κατελάρης που ήταν δανεικός στον Ολυμπιακό φέτος και επιστρέφει. Ο 17χρονος μέσος αγωνίστηκε σε 15 αγώνες Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας έχοντας σημειώσει ένα γκολ.

Εξαιρετικός τεχνίτης της μπάλας ο Ανδρέας Σοφοκλέους, που είναι 18 χρονών και φέτος έπαιξε σε 20 αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ U21. Σε αρκετά φιλικά είδαμε τον μικρό, που διαρκώς έπαιρνε οδηγίες από τον Κώστα Καϊάφα.

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Απόλλωνας Βασιλείου στο φετινό Πρωτάθλημα Νέων, στο οποίο πέτυχε 17 γκολ σε 24 αγώνες με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο 18χρονος διαθέτει ύψος και δύναμη, που δεν φοβάται να βάλει στο παιχνίδι του.

Ο Σωτήρης Φιάκας είναι ο μικρότερος από όλους, δεν έχει κλείσει καλά καλά τα 17 του χρόνια, όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ βλέπουν σε αυτόν πολλά και τον έχουν συνεχώς από κοντά. Ο μικρός φέτος αγωνίστηκε δύο φορές με την ομάδα παίδων και δώδεκα με τους Νέους, ενώ είναι πάντα στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής κάτω των 19 ετών.

Εκτός από αυτούς, υπάρχουν δεκάδες παιδιά που δουλεύουν καθημερινά σκληρά μαζί με τους προπονητές τους, έχοντας ως μεγάλο στόχο μία μέρα να αγωνιστούν με την ομάδα των ανδρών.