Home TOP NEWS Μεγάλη προσπάθεια, άδικη ήττα

Μεγάλη προσπάθεια, άδικη ήττα

pod-apoel-omo1-23


Μια ψυχωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ, απέναντι σε 12 παίκτες, αφού το Αποέλ έπαιζε με κορυφαίο το διαιτητή Χριστοδούλου, κατάφερε με 10 παίκτες από το 23 να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Καϊάφα. Στο 7′ ο Γκουλόν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, ένα σουτ από το Φοφανά έφυγε άουτ. Το Αποέλ απείλησε από στημένο στο 12′. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε φάουλ,  ο Οικονομίδης έκανε πισινή κεφαλιά και ο Παναγή έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 17΄ η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούταν πέναλτι, όταν ο Καρλάο ανέτρεψε καθαρά τον Σκέμπρι. Ο Χριστοδούλου 2 μέτρα από τη φάση, υπέδειξε άουτ. Όσο άτολμος ήταν στο πέναλτι ο Χριστοδούλου, με τόση ευκολία στο 23 απέβαλε τον Λομπιανίτσε για διαμαρτυρίες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε με 10 παίκτες από πολύ νωρίς. Στο 35′ το Αποέλ ισοφάρισε τα δοκάρια με κεφαλιά του Μοράις. Στο επόμενο λεπτό, το σκορ άνοιξε. Ο Φοφανά και ο Ρούνιε πήδηξαν μαζί, η μπάλα φάνηκε να κτυπά στο κεφάλι του Κροάτη και ο Χριστοδούλου υπέδειξε πέναλτι. Εκτελεστής ο Ντε Βιτσέντι και 1-0 για το Αποέλ. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι.

Β’ ημίχρονο

Με μια αλλαγή η ΟΜΟΝΟΙΑ, με την ίδια αποφασιστικότητα όμως. Μέσα σε 2 λεπτά μάλιστα, έφερε τούμπα το ματς. Στο 54′ μετά από μακρινή μπαλιά στο Νούνο, ο Πορτογάλος κρέμμασε τον Χιώτη γράφοντας το 1-1. Στο επόμενο λεπτό, ο Χιώτης έκανε λάθος, ο Ασσίς έκλεψε και με πλασέ στο κενό τέρμα έκανε το 1-2. Το Αποέλ προσπάθησε να απαντήσει, ο Παναγή όμως απέκρουσε στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Χαραλαμπίδη και σουτ του Τζεμπούρ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε ευκαιρία με τον Οικονομίδη στο 59′ όταν δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Χιώτη. Στο επόμενο λεπτό, το Αποέλ ισοφάρισε με σουτ του Αλεξάνδρου στο πιο τρελό πεντάλεπτο της χρονιάς. Στο 73′ ο Ρούνιε έκανε υπέροχο τακουνάκι μετά από κόρνερ, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 79′ η ομάδα μας έχασε νέα ευκαιρία με τον Ασσίς. Ο μάγος χόρεψε δυο παίκτες του Αποέλ, πλάσαρε από πλάγια και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Τελικά στο 94′ το Αποέλ σκόραρε με το Τζεμπούρ και πήρε τη σημαντική νίκη.

Συμπερασματικά

Κρίμα και πάνω από όλα άδικο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, άξιζε ακόμα και νίκη, λύγισε όμως από τις προσπάθειες του Αντώνη Χριστοδούλου και των συμπαικτών του. Άλλο ένα αιώνιο ντέρμπι κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από πορτοκαλί διαιτητή.