Home TOP NEWS Ντάρμπισαϊαρ: Η ΟΜΟΝΟΙΑ, η ζωή στην Κύπρο, οι στόχοι και το… σουβλάκι!

Ντάρμπισαϊαρ: Η ΟΜΟΝΟΙΑ, η ζωή στην Κύπρο, οι στόχοι και το… σουβλάκι!


Συνέντευξη σε Βρετανικό ραδιόφωνο παραχώρησε ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ και είναι πραγματικά απολαυστικά τα όσα λέει για την ομάδα μας, την Κύπρο και όχι μόνο. Ακούστε την.

Ματ που βρίσκεσαι τώρα;

Βρίσκομαι στην Κύπρο, όπου παίζω για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το απολαμβάνω. Είχα παίξει στην Ελλάδα και το να παίξω σε νέες χώρες ήταν κάτι που μου άρεσε. Είπα γιατί όχι, άρπαξα την ευκαιρία και το απολαμβάνω πραγματικά. Σίγουρα η εμπειρία στην Ελλάδα με βοήθησε, ήξερα πώς είναι η χώρα και τον τύπο του ποδοσφαίρου. Είναι πολύ πιο χαλαρή αυτή η εμπειρία, περνώ πολύ χρόνο με την οικογένεια μου, πάμε στην παραλία και προσπαθούμε να απολαύσουμε την εμπειρία γιατί οι καριέρες είναι σύντομες και δεν θα είμαστε εδώ για πάντα.

 

Πώς είναι μια τυπική μέρα σου;

Είναι διαφορετικές ανάλογα με την ώρα της προπόνησης, κάποτε είναι πρωί κάποτε βράδυ ανάλογα με τον καιρό. Αυτή τη στιγμή ο καιρός δεν είναι φανταστικός είναι μόνο 20 βαθμοί (γέλοια). Σε μια τυπική μέρα θα ξυπνήσουμε, θα φάμε πρόγευμα σαν οικογένεια, θα πάμε τα παιδιά στο σχολείο, θα χαλαρώσουμε λίγο ανάλογα με την ώρα της προπόνησης.

 

Πώς πήρατε την απόφαση να πάτε στην Κύπρο.

Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά. Δεν ήταν εύκολο γιατί τα αγόρια είχαν πολλούς φίλους στο Μπλάκμπερν. Εκεί είναι το σπίτι μας, εκεί θα είναι οι φίλοι τους και μπορεί μια μέρα να επιστρέψουμε. Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί εκεί ήταν και το σχολείο τους και είναι πολύ καλό σχολείο. Το συζητήσαμε και δεν μας πήρε ώρα να αποφασίσουμε. Λόγω της ζωής ξέραμε πως θα είναι καταπληκτική εμπειρία και για τους μικρούς όπως και μας για αυτό είπαμε θα περάσουμε καλά για μερικά.

 

Το lifestyle σας ακούγεται διασκεδαστικό στην Κύπρο.

Έτσι θα το χαρακτήριζες; Είναι ναι. Σίγουρα. Παίρνουμε κάθε μέρα όπως έρθει. Κάποιες μέρες πάμε παραλία, κάποιες μέρες σε άλλο κομμάτι του νησιού γιατί όλα είναι κοντά. Το πιο σημαντικό κομμάτι βέβαια είναι το ποδόσφαιρο και αυτό πηγαίνει καλά.

 

Η γλώσσα είναι εμπόδιο;

Ο πρώην προπονητής, Τζον Κάρβερ που ήταν στη Νιούκαστλ ήταν Άγγλος, ενώ ο Νταμπίζας έπαιξε επίσης στην Αγγλία και το έκαναν εύκολο. Γενικώς δεν είναι άσχημα πάντως, όλοι οι παίκτες μιλάνε αγγλικά και μαθαίνουμε κι εμείς ελληνικά. Δεν είναι εύκολη γλώσσα. Τα παιδιά πάνε σε αγγλικό σχολείο και 90% των παιδιών μιλάνε αγγλικά .Μαθαίνουν όμως και ελληνικά πολύ γρήγορα για μένα και τη γυναίκα μου είναι πιο δύσκολο. Θεωρούμε όμως πως πρέπει να μάθουμε για να δείξουμε και στη χώρα, τους ανθρώπους που μας φιλοξενούν πως προσπαθούμε να ταιριάξουμε και σεβόμαστε την κουλτούρα τους. Ακόμα κι αν κάνουμε λάθη, σέβονται ότι προσπαθούμε.

 

Δεν έχουμε συνηθίσει Άγγλους να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Γιατί νομίζεις πως γίνεται αυτό;

Νομίζω ότι απλά είμαστε άνετοι στην Αγγλία. Είναι ένα βήμα έξω από το τη ζώνη που είσαι άνετος. Πρέπει να πεις απλά πως είναι κάτι καινούριο, θα το δοκιμάσω και θα προσπαθήσω να το κάνω να δουλέψει. Είχα την προηγούμενη εμπειρία με τον Ολυμπιακό και ήταν θετική, οπότε είπα γιατί όχι και στην Κύπρο. Απόλαυσα και τις δυο εμπειρίες.

Πρέπει να είσαι καλός και στο γήπεδο όμως και εσύ πάς καταπληκτικά…

Έχουμε άλλα 9 παιχνίδια, δεν τελείωσε η σαιζόν. Πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. Ο σύλλογος είναι τεράστιος και οι οπαδοί θέλουν νίκες κάθε εβδομάδα, θέλουν τίτλους και δεν είναι χαρούμενοι όταν δεν κερδίζουμε. Καλά κάνουν και είναι δυσαρεστημένοι όταν δεν το κάνουμε. Σε προσωπικό επίπεδο έβαλα 20 γκολ (σ.σ πριν το παιχνίδι με Ανόρθωση) και θέλω να συνεχίσω.

 

Είσαι στην κορυφή της λίστας με τους Άγγλους σκόρερ…

Ναι έχω δει την λίστα. Το απολαμβάνω εδώ, δουλεύω σωστά, έχω αυτοπεποίθηση, νιώθω δυνατός και είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου. Μου ζήτησαν να παίζω αυτό που ξέρω καλύτερα, να παίζω αυτό που ξέρω καλύτερα. Όποιος με ξέρει βέβαια ξέρει πως απλά θέλω να παίζω ποδόσφαιρο κι ας μην είμαι στη θέση που με βολεύει καλύτερα. Μου αρέσει μες το κουτί, εκεί ζωντανεύω και ευτυχώς οι προπονητές αυτό μου ζητάνε. Υπάρχουν 14 ομάδες στο πρωτάθλημα, πώς παίζετε η λίγκα 14 ομάδες παίζουν μεταξύ τους 2 φορές και μετά πλέι οφ.

 

Πώς είναι η κόντρα με το Αποέλ;

Όπως κάθε άλλη μεγάλη κόντρα στον κόσμο. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Μπλάκμπερν-Μπέρνλεϊ (γελά). Είναι καλό να υπάρχουν κόντρες είναι ωραία παιχνίδια. Τους παίξαμε την τελευταία Κυριακή, έπαιζαν εντός αυτοί και δεν είχαμε τον κόσμο μας. Όλα τα παιχνίδια μπροστά στον κόσμο μας είναι φανταστικά και δεν τους είχαμε μαζί μας.

 

Πάνε 7 χρόνια από τότε που κέρδισε πρωτάθλημα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Νιώθεις πως οι οπαδοί είναι απεγνωσμένοι για τον τίτλο του πρωταθλητή;

Αυτή τη στιγμή νιώθω πως σαν σύλλογος είμαστε απεγνωσμένοι για οποιοδήποτε τίτλο. Κάτω από τον προηγούμενο μάνατζερ και το Νταμπίζα κτίζαμε για το μέλλον, όπως κάνουμε και τώρα. Φέτος θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, να βγούμε Ευρώπη και να κτίσουμε για τίτλους για το μέλλον.

 

Ο Κάρβερ δεν είναι πλέον εκεί. Πώς νιώθεις με ελληνόφωνο προπονητή;

Μιλάνε τόσοι πολλοί αγγλικά στην ομάδα, που δεν είναι δύσκολο. Πραγματικά δεν είναι δύσκολο.

Πώς είναι εκτός γηπέδου; Είσαι αναγνωρίσιμος παντού;

Ζούμε πολύ απλή ζωή γενικώς. Όταν βγαίνουμε φυσικά υπάρχουν οπαδοί μας που θέλουν μια φωτογραφία, αυτό όμως είναι καλό. Θα ήταν κακό αν δεν ήθελαν! Είμαι χαρούμενος από το πως μου συμπεριφέρεται ο κόσμος.

 

Που βλέπεις τον εαυτό σου του χρόνου;

Υπέγραψα για 2 χρόνια οπότε και του χρόνου θα είμαι εδώ. Είμαι πάντα ανοικτόμυαλος όταν έρχονται προτάσεις, αλλά με όλη μου την ειλικρίνεια απολαμβάνω τη ζωή και το ποδόσφαιρο εδώ. Ελπίζω να συνεχίσω εδώ, να συνεχίσω να παίζω καλά και να βοηθώ την ομάδα μου να φτάσει εκεί που θέλει και πρέπει.

 

Αλήθεια το πόσο χαρούμενος είσαι ακούγεται από τη φωνή σου. Πόσο χαρούμενος είσαι που η καριέρα σου σε έφερε εδώ;

Όλα είναι χαρούμενα και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς η μετακίνηση μου σε μια νέα χώρα πάει πολύ πολύ καλά. Είναι ο τρόπος που ήρθα, που προσέγγισα την κατάσταση, είπα θα το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν έχω πολλά χρόνια στην καριέρα μου οπότε είμαι αποφασισμένος να το απολαύσω. Θυμάμαι να το συζητάμε και να το αποφασίζουμε στο αεροπλάνο πως θα το προσεγγίσουμε θετικά και αυτό κάνουμε. Θα προσπαθήσω να παίζω καλά, να πηγαίνουμε στην παραλία, να περνάμε καλά, αλλά να δουλεύω σκληρά και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα.

 

Ο καιρός θα αρχίσει να γίνεται πιο ζεστός από δω και μπρος. Θα σε δυσκολέψει;

Ναι έχει αρχίσει να γίνεται πιο ζεστός αλλά πάντα πάντα μου άρεσε να παίζω σε ζεστό καιρό. Απλά στην Αγγλία αυτό γίνεται 2 φορές τον χρόνο. Τις τελευταίες μέρες στην προπόνηση ο καιρός είναι ζεστός αλλά είναι εξαιρετικός για δουλειά. Με κάνει να νιώθω πιο χαρούμενος!

 

Τελικά υπάρχουν κι άλλα στην ζωή εκτός από το αγγλικό ποδόσφαιρο; Λίγοι παίκτες θα ζήσουν την εμπειρία που ζεις εσύ, άλλοι στη θέση σου θα επέλεγαν Αμερική και MLS να μην έχουν θέματα με τη γλώσσα…

Πάντα ήμουν ανοικτόμυαλος στο που θα παίξω μπάλα. Θα έπαιζα παντού. Είναι και μάθημα ζωής, νέες κουλτούρες και τρόπος ζωής. Μην με πάρεις στραβά πέρασα τέλεια και στην Αγγλία, απόλαυσα κάθε μέρα, αλλά θα έλεγα σε όλους αν έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε να παίξετε σε μια χώρα σαν την Κύπρο, αρπάξτε την και δείτε που θα σας βγάλει.

 

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φίλοι σας θέλουν να έρθουν το καλοκαίρι…

Ναι, όλοι! Και είναι καλό, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι! Εμείς μένουμε στη Λευκωσία, αλλά όλα είναι δίπλα εδώ. Είναι 35 λεπτά στην πλησιέστερη παραλία και μετά η Αγία Νάπα, η Λεμεσός, η Πάφος είναι πιο μακριά. Όλα μου φαίνονται δίπλα στη γωνιά στη Κύπρο!

 

Ναι αλλά δεν θα ήθελες τα αγόρια σου να πάνε Αγία Νάπα γύρω στα 17… (γελά)

Δεν τους πάμε στην Αγία Νάπα ακόμα! Μετακομίσαμε μακριά από την Αγγλία, οπότε ας μην μάθουν την “Αγγλία” εδώ.

 

Είναι η Ευρώπη ο στόχος σας φέτος;

Ναι και πρέπει οπωσδήποτε να τα καταφέρουμε να βγούμε. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία, ήδη πετυγχαίνουμε λιγότερα από όσα θα έπρεπε. Πρέπει να βγούμε Ευρώπη.

 

Σου λείπει κάτι από την Αγγλία;

Η οικογένεια μας, αλλά κατά τα άλλα περνάμε τέλεια, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή!

 

Το φαγητό είναι καλό;

Mate, είναι Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο. Το αγαπημένο μας φαγητό είναι το σουβλάκι, αλλά γενικά είναι καταπληκτικό το φαγητό!