Home TOP NEWS Μόνο με μέλη μπορούμε να προχωρήσουμε

Μόνο με μέλη μπορούμε να προχωρήσουμε

 


Ήταν η είδηση που μας στεναχώρησε περισσότερο κατά τη χθεσινή μέρα. Όχι ότι δεν ξέραμε λίγο πολύ τα νούμερα, απλά επιβεβαιώθηκε εκείνο που αντιληφθήκαμε. Μετά από τόσες μάχες για να ανοίξουν οι πόρτες του σωματείου, έγιναν μόλις 371 αιτήσεις εγγραφής μελών.  Από τα 268 νέα μέλη που έχουν εγκριθεί, τα 116 έχουν ενεργοποιήσει την εγγραφή τους και τα υπόλοιπα 152 ακόμη δεν την έχουν ενεργοποιήσει. Ούτε οι μισοί που εγκρίθηκαν δεν μπήκαν στον κόπο να πάνε να πληρώσουν τους πρώτους μήνες. Και ήταν έτσι κι αλλιώς μικρό το νούμερο των αιτήσεων.

Είναι πραγματικά αδιανόητο. Σε κάθε κοινοποίηση στο Facebook, αυτοί που “ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει” εκατοντάδες, στην πραγματικότητα ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν το βήμα. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι εύκολο από την άνεση του σπιτιού να τα κρίνουν όλα, πρέπει όμως και οι ίδιοι να αντιληφθούν πως δεν αλλάζει τίποτε με αυτό τον τρόπο. Όσο η δομή των μελών είναι η ίδια, αυτά τα μέλη θα εκλέγουν συμβούλιο. Όσο δεν ανανεώνεται η βάση των μελών, τα ίδια μυαλά και οι ίδιες ιδέες θα ανακυκλώνονται. Είναι τόσο απλό.

Σε αυτό το σημείο να πούμε για ακόμα μια φορά πως η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να εκσυγχρονίσει τη διαδικασία. Όταν έγιναν μόλις 371 αιτήσεις και οι 103 εκκρεμούν, σημαίνει κινούμαστε με πολύ αργούς ρυθμούς. Και είτε μας αρέσει είτε όχι δημιουργούνται και σκιές και υποψίες.